Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στο κέντρο της Ερμούπολης

Ατυχές τάιμινγκ

Σε απόφραξη υπονόμων και αγωγών αποχέτευσης, καθώς και στον καθαρισμό φρεατίων υδροσυλλογής στο κέντρο της Ερμούπολης προέβη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Σύρου, η οποία πέρα από τη διεκπεραίωση των εργασιών της, ανέλαβε κατ' ανάγκη και χρέη τροχονόμου.

Η απόφαση εκτέλεσης του έργου την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, όπου η κίνηση στους δρόμους καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένη και συγκεκριμένα σε ώρα αιχμής, λίγο πριν την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ερμούπολης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ατυχής, λαμβάνοντας υπόψη το χάος και την αναταραχή που προκλήθηκε σε οχήματα, πεζούς, και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για καθαρισμό των φρεατίων κρίνεται επιτακτική, καθώς σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης είναι πιθανός ο κίνδυνος μιας ανεπιθύμητης υπερχείλισης. Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΣ πραγματοποίησε σχετικές εργασίες προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, όπου εκτός από την εμπορική κίνηση λόγω των εορτών, παρατηρείται και μία αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί.

Ωστόσο, όταν το καθημερινό κυκλοφοριακό “έμφραγμα” αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν αφήνει στους δημότες κανένα περιθώριο ανάσας, η επιπλέον επιβάρυνση του κέντρου με εργασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί σε ώρες με μειωμένη κίνηση, “ξύνει” ακόμα περισσότερο της “ανοιχτές” πληγές του νησιού.

Ως εκ τούτου, μία καλύτερη οργάνωση θα μπορούσε να αποφέρει θετικότερα αποτελέσματα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη γενικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι και το ζητούμενο.

Ετικέτες: