Άρση επικινδυνότητας ετοιμόρροπου οικήματος στην περιοχή της Ποσειδωνίας

Σωματική ή προεκλογική ανασφάλεια;

Σε παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας στο ετοιμόρροπο διώροφο οίκημα στην περιοχή της Ποσειδωνίας, στη στροφή του δρόμου προς τις παραλίες “Φετουρή” και “Αγκαθωπές”, προέβη η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σημειώνεται ότι για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, το κτίριο παραμένει εγκαταλελειμμένο και χρόνο με τον χρόνο καταρρέει, προκαλώντας ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε όσους περνούν καθημερινά από το δρόμο.

Η ανάγκη συντήρησης και επισκευής των φθορών που είχαν σημειωθεί στη στέγη, στο μπαλκόνι, στη βεράντα, στα διακοσμητικά αετώματα της πρόσοψης και στον έναν τοίχο του σπιτιού ο οποίος είχε ανοίξει στα δύο με κάθετη ρωγμή, ήταν επιτακτική, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα διερχόμενα οχήματα, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Υπενθυμίζεται δε ότι το καλοκαίρι, μπροστά από το κτίριο περιμένει τη συγκοινωνία μεγάλος αριθμός επισκεπτών του νησιού.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μετά από έρευνα της δημοτικής ενότητας στο κτηματολόγιο, το οίκημα δεν έχει δηλωθεί σε κανέναν ιδιοκτήτη. Μετά από αιτήματα κατοίκων της περιοχής, ο δήμος προχώρησε σε άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου, πραγματοποιώντας στη συνέχεια σχετικές εργασίες είτε για την αφαίρεση των ετοιμόρροπων σημείων, είτε για την γενικότερη περίφραξή του.

Το γεγονός ότι οι εργασίες υλοποιήθηκαν μία ανάσα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει “πυροδοτήσει” για μία ακόμη φορά σχόλια, που κάνουν λόγο για προεκλογικά “τερτίπια” εις βάρος των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία μολονότι επί σειρά ετών παρέμειναν άλυτα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τη μία ημέρα στην άλλη.

Ετικέτες: