1ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Σύρου με τον Νίκο Ευθυμιάδη

Ένα σημαντικό Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Κυριακή 17 Αυγούστου έως Τετάρτη 20 Αυγούστου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών (Μέγας Γυαλός), που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αλκυών, με εύκολη πρόσβαση για όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης

  2. Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία

  3. Ερμηνεία

  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) διευθύνει δεκαετίες μονοφωνικές – πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).

Για πληροφορίες επικοινωνίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα:

Τηλ : 22814 08200,

Κιν : 694 7777 891

Φαξ : 22814 08076

καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση

e-mail : info@sirostravel.gr με ιστοσελίδα : www.sirostravel.gr

 

Ετικέτες: