“Σιλουέτες” από τη Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου

Πίσω από τα φώτα

Με την ανθρώπινη φιγούρα να κυριαρχεί, προσκαλώντας το κοινό να την ανακαλύψει πίσω από το φως, αλλά και τις δοκιμασμένες συνταγές στιλιζαρίσματος, η 10η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου μας “ταξιδεύει” σε έναν κόσμο άλλοτε ασπρόμαυρο, άλλοτε έγχρωμο, με οδηγό το συναίσθημα.

Η έκθεση φιλοξενείται στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Εργοστασίου Κορνηλάκη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, με ωράριο λειτουργίας 19:00 – 23:00.

Όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος της Λέσχης, Θάνος Αρβανίτης “στην έκθεση παρουσιάζονται 66 φωτογραφικά έργα, με συμμετοχές από τη Σύρο, την Αθήνα, την Αυστρία, την Αγγλία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν δύο ταινίες του noir κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η ταινία “Η Νύχτα και η Πόλη” (1950), σε σκηνοθεσία Jules Dassin με τους R.Widmark, G. Tierney, G. Withers . Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και φιλοσοφική προσέγγιση της ταινίας.

Τέλος, την επόμενη ημέρα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία “Ο Άρχοντας του Κακού” (1958) σε σκηνοθεσία του Orson Welles, με πρωταγωνιστές τους Ch. Heston, J. Leigh, A. Tamiroff, M. Dietrich.