Έρανος Αγάπης και Φιλαδελφίας 2014

Επ' ευκαιρία του επερχόμενου Εράνου Αγάπης και Φιλαδελφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, που θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στο πνευματικό και κοινωνικό έργο της εκκλησίας, αλλά και στο πρόγραμμα “Είμαστε μια οικογένεια”, που υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στα 12 νησιά της Μητρόπολης.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος προσφέρονται πακέτα τροφίμων σε 360 οικογένειες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στη Σύρο. Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια ενισχύεται από τους ναούς, τις ιερές μονές, τα ιερά προσκυνήματα, το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας της Τήνου και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Επιπλέον, υπενθύμισε τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο και ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό, Απόψε στις 19:30 θα τελεσθεί ο Μέγας εόρτιος Εσπερινός, ενώ θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Αγ. Εικόνος.

Αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.