"Πνιγμένοι" στο κοκκινόχωμα οι κάτοικοι των Πευκακίων

"Καταστρέφονται οι περιουσίες μας"

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να διακόψουν τις εργασίες αποκατάστασης του στίβου και του χώρου αθλοπαιδιών στο Δημοτικό Γυμναστήριο των Πευκακίων, εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι κατοικίες τους “πνίγονται” καθημερινά στο κοκκινόχωμα, το οποίο παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Αυτοκίνητα, πόρτες, παράθυρα και εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι με κουρασάνι – κονιοποιημένο κεραμίδι σε μορφή κόκκου, το οποίο χρησιμοποιείται για την επίστρωση του στίβου.

Με τον ισχυρισμό ότι δεν προβλέφθηκαν εξ' αρχής οι αρνητικές επιπτώσεις του έργου, το οποίο -όπως μαρτυρούν- αποδεικνύεται καταστροφικό για τις περιουσίες τους, αλλά και για την υγεία τους, κρίνουν ότι ακόμα και αν βρέχεται, το υλικό θα υποχωρήσει πολύ σύντομα λόγω των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα το γήπεδο να καταστεί και πάλι ακατάλληλο για χρήση.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ενώπιον των υπευθύνων του έργου Δαυίδ Διακοδημητρίου και Αναστάσιου Λώλου, ενώ ζήτησαν την αναστολή υλοποίησης του έργου, καθώς και την άμεση αποζημίωσή τους από το δήμο για τις σημαντικές φθορές που έχουν υποστεί.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της “Κοινής Γνώμης”.