"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών"

  • Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2014 - 15:26
  • /   Eνημέρωση: 29 Νοε. 2014 - 16:40
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Η κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του Τμήματος Μηχανικών Σxεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών (Dead Poets Society)” του Peter Weir στο πλαίσιο του αφιερώματος “Inspiring People” την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου και ώρα 21:15.

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Σκηνοθεσία:Peter Weir Σενάριο:Tom Schulman Ηθοποιοί: Robin Williams (John Keating), Robert Sean Leonard (Neil Perry), Ethan Hawke (Todd Anderson), Josh Charles (Knox Overstreet),Gale Hansen (Charlie Dalton)