Πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για τα εγκαίνια του Αγίου Γεωργίου

Ομόφωνη υπήρξε η απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να σταλεί επίσημη πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του δημάρχου.Γιώργου Μαραγκού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, πρόκειται για μία σημαντική απόφαση, η οποία θα χαρίσει τη δέουσα βαρύτητα στα εγκαίνια του Αγίου Γεωργίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του, ενώ κινείται στη λογική της προβολής του νησιού με άξονα τη τουριστική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε σχετικά με την αρμονική συνύπαρξη χρόνων, των Ορθόδοξων και Καθολικών στη Σύρο, γεγονός που ενισχύει την επιχειρηματολογία της πρότασης, για την οποία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, έχουν ενημερωθεί ο Επίσκοπος των Καθολικών, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο πρώην Επίσκοπος των Καθολικών στη Σύρο και επικεφαλής της Καθολικής Ιεραρχίας, Φραγκίσκος Παπαμανώλης, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄.

Δεδομένου ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι θρησκευτικός καθώς και πολιτειακός ηγέτης στο Βατικανό, από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, κατατέθηκε η επισήμανση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ισχυροποιηθεί μέσω της ενημέρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.