Το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας μας ταξίδεψε με τις φωτογραφίες του

Ο θησαυρός της φύσης

Ζωάκια της θάλασσας και της ξηράς, μοναδικά ηλιοβασιλέματα, ονειρεμένα τοπία και πολλές ακόμη εικόνες που προβάλλουν και αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής φύσης πρωταγωνίστησαν στην έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του ΣΤ2 του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για δύο ημέρες στην Έπαυλη Τσιροπινά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της νότιας πλευράς της Σύρου να θαυμάσουν τον ανεκτίμητο “θησαυρό” του τόπου μας με την υπογραφή των μικρών καλλιτεχνών της Ποσειδωνίας, που συνέλεξαν, έστησαν και επιμελήθηκαν το υλικό τους με πολλή αγάπη.

Με ξεναγούς τους ίδιους τους μαθητές, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χώρο και άφησαν τις φωτογραφίες να τους εξιστορήσουν τις δικές τους ιστορίες από το νησί μας, τις παραλίες μας, το λιμάνι, τη θάλασσα, το βουνό, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και άλλες πολλές κρυψώνες.

Για τις ανάγκες της έκθεσης, οι 18 μαθητές χρησιμοποίησαν τις δικές τους φωτογραφίες που τράβηξαν είτε στον ελεύθερο χρόνο τους, είστε στις διακοπές τους. Μεταξύ άλλων, οι ίδιοι ξεδίπλωσαν και τις ζωγραφικές τους ικανότητες, καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν στο μπλοκ τους κάποιες εικόνες που κέρδισαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

Σημειώνεται ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος