“Αν θέλεις να υψωθείς πρέπει πρώτα να ταπεινωθείς”

“Σταυρώνεται ο Χριστός και γίνεται μέσα στην ιστορία ένας παγκόσμιος σταθμός. Πεθαίνει σαν άνθρωπος ο Χριστός, ενταφιάζεται σαν άνθρωπος ο Χριστός. Και μέσα από αυτόν τον τάφο βγαίνει η ζωή” αναφέρει χαρακτηριστικά στο νέο μήνυμά της η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή.

Στο νέο ραντεβού της με τους πιστούς στο πλαίσιο των Μηνυμάτων Πίστεως της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, σημειώνει, “Η αυριανή πέμπτη Κυριακή των νηστειών ουσιαστικά είναι το τέλος αυτού του πνευματικού ταξιδιού. Μας καλεί η Εκκλησία να αφυπνιστούμε. Όλη η υμνολογία αλλάζει. Όλη τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή μας παρότρυνε ώστε να μπορέσουμε να εξαγνίσουμε την ψυχή μας και τώρα να είμαστε έτοιμοι να οικειοποιηθούμε όλο αυτό που γίνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι ανάγκη να συσταυρωθούμε μαζί με τον Σωτήρα Χριστό μας, να κάνουμε δικό μας το μυστήριο του Σταυρού αλλά και το μυστήριο της Ανάστασης. Να συμπάσχουμε μαζί με τον Σωτήρα. Αύριο θα ακούσουμε στο Ευαγγέλιο τον Κύριο να παίρνει τους μαθητές του, να ανεβαίνει για τελευταία φορά επάνω στα Ιεροσόλυμα και να τους λέει όλα όσα πρόκειται να επακολουθήσουν. Δηλαδή ότι τα πάθη πλησιάζουν.

Οι μαθητές όμως δεν κατάλαβαν τίποτα. (...) Εκείνος τους εξήγησε, “Αν θέλεις να υψωθείς πρέπει πρώτα να ταπεινωθείς”. Αυτό ακριβώς έκανε και ο ίδιος ο Κύριος. Αυτή η ταπείνωση άλλαξε την ιστορία και μας λέει καθαρά ο Κύριος, στη δική μου βασιλεία δεν υπάρχουν εξουσιαστές, αλλά μόνον διάκονοι. Δεν υπάρχουν κυρίαρχοι αλλά μόνον δούλοι. (...)”.

Επόμενο ραντεβού με την κ. Φετουρή μετά την Κυριακή του Θωμά.