100 βιβλία φωτογραφιών για την Πάρο

Περισσότερες από 90.000 φωτογραφίες της Πάρου, στις οποίες αποτυπώνονται πτυχές της κοινωνικής ζωής του νησιού, των χωριών και των πόλεων, των ανθρώπων, των γεγονότων, της χλωρίδας και της πανίδας, των πετρωμάτων, των αθλημάτων, των καραβιών και των τοπικών εκκλησιών, περιέχονται στα “100 βιβλία φωτογραφιών για την Πάρο” του φωτογράφου Robert van der Most.

Το έργο αυτό αποτελεί μία εξαιρετική συλλογή αποτύπωσης του σύγχρονου πολιτισμού, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της. Τα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς από την 1η έως την 31η Αυγούστου 2015 και έπειτα θα δωρηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Παροικιάς έτσι ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πάρου να τα μελετήσουν και να τα απολαύσουν μελλοντικά.

Σημειώνεται πως ο Robert δεν επωφελείται προσωπικά από το έργο. Δωρίζει τη δουλειά του αφιλοκερδώς και παρέχει ένα σημαντικό αρχείο για τα παιδιά και τις επόμενες γενιές. Δημιουργεί ένα φωτογραφικό αρχείο που μπορεί να λειτουργήσει σαν προωθητικό εργαλείο της Πάρου ως εξαιρετικού τουριστικού προορισμού. Όπως λέει και ο ίδιος: “Tα τελευταία 8 χρόνια έκανα αυτή τη δουλεία με μεγάλη ευχαρίστηση, αγάπη και διασκέδαση. Ελπίζω πως όλοι θα με υποστηρίξουν να πραγματοποιήσω αυτό το μοναδικό έργο για τους ανθρώπους της Πάρου. Ως φίλοι και επισκέπτες των διαφόρων σελίδων μου με φωτογραφίες στο Facebook όλα αυτά τα χρόνια, θα ζητήσω μία χάρη, την υποστήριξή σας”.

Ετικέτες: