Μία “φωνή” για τη Δήλο

  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 - 06:10

Τις φωνές τους θα ενώσουν τον επόμενο μήνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, περισσότεροι από 20 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Νάνα Μούσχουρη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Λουθ Καζάλ, ο Μαρκ Λαβουάν, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Χωραφάς.

Στόχο της μεγάλης αυτής συναυλίας, που θα παρουσιάσουν στις 2 Ιουλίου ο Νίκος Αλιάγας και ο Στεφάν Μπερν, αποτελεί η συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου στη Δήλο, προσφορά του Ιδρύματος Γιώργου και Ασπασίας Λεβέντη “International Foundation for Greece”.

Την προσπάθεια στηρίζουν επίσης οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλεξάνδρα Γκράβας, Ελ Q, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Μιχαήλ - Αλέξανδρος Ιακώβου, Πάνος Μουζουράκης, Μαρία Νατσιονάλε, Γιώργος Νταλάρας, Λαμπέρ Ουιλσόν, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Παπίου, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου και Γιάννης Χαρούλης, συμμετέχοντας αφιλοκερδώς για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Τη συναυλία θα ανοίξει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, με σολίστ τους Δημήτρη Πλατανιά και Τσέλια Κοστέα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, σε μουσική επιμέλεια Γιάννη Παπαζαχαριάκη και σκηνικό Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση ενός νέου μουσείου στη Δήλου, αντάξιου αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μουσείου, αποτελούσε επί σειρά ετών διακαή επιθυμία της ΚΑ' Εφορείας Αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι και ανασκαφικές τομές στην περιοχή Καμήλα, περί τα 400 μ. μακριά από το σημερινό μουσείο, ώστε να εξακριβωθεί από την υπηρεσία ότι δεν εντοπίζονται εκεί αρχαία.

Μετά την πρόταση της κ. Ασπασίας Λεβέντη προς το υπουργείο Πολιτισμού για δωρεά μίας μελέτης στο ελληνικό κράτος, το όνειρο για την πραγματοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος στο νησί της Δήλου παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10, 15 και 40 ευρώ, υπάρχουν όμως και των 8 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και παιδιά. Πωλούνται στο Ticket House και στα καταστήματα Γερμανός.

Ετικέτες: