“Holocene” μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Φράγκου

Το “βάπτισμα του πυρός” στη Σύρο του

Την πρώτη του έκθεση με τίτλο “Holocene” παρουσιάζει στην αγαπημένη του Σύρο, τον τόπο όπου γεννήθηκε το πάθος του για την τέχνη της φωτογραφίας, ο νεαρός Γιάννης Φράγκος.

Είκοσι επτά φωτογραφίες μόδας, οι οποίες συνδυάζουν την απλότητα με την κομψότητα, το ανεπιτήδευτο με το ιδιαίτερο και το γνώριμο με το καινούριο περιμένουν τους λάτρεις του είδους στην Αίθουσα Καμάρα στην Άνω Σύρο έως και τις 19 Ιουλίου.

Φρέσκα πρόσωπα ποζάρουν στο φακό του Συριανού φωτογράφου, δίνοντας μαθήματα στυλ και ομορφιάς. Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο Γιάννης Φράγκος εξηγεί ότι επέλεξε να δώσει στην έκθεσή του τον τίτλο “Ολόκαινος” δηλαδή “ολοκαίνουριος” για να συμβολίσει τα πρώτα του βήματα στη φωτογραφία μόδας, ένα είδος που αγαπά και ξεχωρίζει. “Τίποτα δεν είναι δύσκολο, αν καταπιάνεσαι με κάτι που σε ενδιαφέρει και ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητά σου. Δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία μόδας και γενικότερα χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση και ψυχολογία” ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος για τις φωτογραφίσεις του συνεργάζεται με πρακτορεία στην Αθήνα, ενώ στους άμεσους στόχους του είναι η δουλειά του να φιλοξενηθεί σε κάποιο περιοδικό. Γιατί ο ίδιος επέλεξε τη Σύρο για να συστηθεί και επίσημα στο κοινό με την ιδιότητα του φωτογράφου; “Η Σύρος είναι ο τόπος καταγωγής μου και από δω, ήθελα να αρχίσει το ταξίδι μου” τόνισε, εξηγώντας ότι αντίστοιχες εκθέσεις θα φιλοξενηθούν από τον επόμενο μήνα και σε κάποιες επιχειρήσεις της Ερμούπολης.