Παρέμβαση στον Ν. Βούτση από τον Κ. Κουκά για την υποστελέχωση του Δήμου Μυκόνου

  • Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2015 - 13:36

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση, σε μια ύστατη προσπάθεια να γνωστοποιήσει τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μυκόνου στην λειτουργία των υπηρεσιών του καθώς και των Νομικών του Προσώπων. Σκοπός της ενέργειας του Δημάρχου είναι να αντιμετωπιστούν διοικητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στο Δήμο, παρά τις ενέργειες που γίνονται μήνες τώρα να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος αναφέρει πως «οι Διοικητικές (12 υπάλληλοι), Οικονομικές (5 υπάλληλοι) και Τεχνικές (4 υπάλληλοι) Υπηρεσίες, του Δήμου Μυκόνου που καλείται να πρωτοστατεί στην παροχή υπηρεσιών ένεκα της υψηλής επισκεψιμότητάς του, στελεχώνονται σήμερα από μόλις 21 ενεργούς υπαλλήλους», για να προσθέσει παρακάτω πως οι ανάγκες του ΟΑΕΔ και του ΟΓΑ στο νησί εξυπηρετούνται με τη διάθεση υπαλλήλων του Δήμου, με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των δημοτών. «Είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι σήμερα στο νησί της Μυκόνου δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά ούτε και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου», τονίζει επίσης ο Δήμαρχος.

 

Ο Δήμος Μυκόνου στοχεύει στην αναβάθμιση του λειτουργικού του ρόλου πέρα από τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες, επιδιώκοντας έναν αναπτυξιακό ρόλο, αντάξιο της φήμης του. Σύμφωνα με την άποψη του Δημάρχου Κ. Κουκά, ο σεβασμός προς τους πολίτες εκφράζεται ανάμεσα σε άλλα και με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, των εισπράξεων, της επιβολής της νομιμότητας ή της τήρησης των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Η μερική λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου συσσώρευση αδιεκπεραίωτων υποθέσεων, που προστίθενται σε αυτές του παρελθόντος.

Ο Δήμαρχος, αξιολογώντας παράλληλα τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας και της διοίκησης στη χώρα μας, καταλήγει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Κύριε Υπουργέ, απευθύνομαι σε εσάς ως καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να ενεργήσετε καταλλήλως και να ορίσετε τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το Δήμο Μυκόνου με το απαραίτητο προσωπικό ώστε, υπαρχούσης της βούλησης, να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις λειτουργίες και τις απαιτήσεις του νησιού μας, το οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού τουρισμού και συνδράμει στην Ελληνική οικονομία.

Σας καλώ σε συνεννόηση να βρούμε τη λύση σε όλα τα ανωτέρω, δεδομένου και του γεγονότος ότι με ιδίους πόρους ο Δήμος μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία του επιπλέον προσωπικού».