9η και 10η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας

«Η Σύρος οφείλει να δείξει το δρόμο για την κυνοφιλία»

Οργανωτικά αρτιότερη και πιο αναβαθμισμένη από κάθε άλλη χρονιά ήταν η καθιερωμένη Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Ερμούπολη από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σύρου, με δεκάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρότι τα προηγούμενα έτη οι ζωόφιλοι έδιναν ραντεβού στους εξωτερικούς χώρους του Αθλητικού Κέντρου, αυτή τη φορά σπάνιες ράτσες σκυλιών συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, για το μεγαλύτερο Κυνοφιλικό γεγονός του καλοκαιριού.

«Ο σκύλος δεν είναι ούτε συναγερμός, ούτε μπιμπελό»

«Η αλλαγή του χώρου έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης της έκθεσης» δήλωσε εκ μέρους του Ομίλου ο κτηνίατρος Μανώλης Βορίσης, σημειώνοντας ότι το Γήπεδο της Ερμούπολης προσέφερε στους επισκέπτες καλή ορατότητα στους στίβους αλλά και στην προετοιμασία των σκυλιών.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι πέρα από τις εκθέσεις, ο Όμιλος δίνει μεγάλη έμφαση στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κυνοφιλία. «Για πρώτη φορά φέτος φέραμε σε συνεργασία με άλλους φορείς τη φιλοζωική παιδεία στα σχολεία. Επαγγελματίας παιδαγωγός ήρθε και μίλησε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, χωρίς να υποχρεώσει κανένα παιδί να τα αγαπήσει. Είναι ζωές, φίλοι μας και ζούμε μαζί. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και φέτος και θα υλοποιείται κάθε χρόνο. Η Σύρος θα πρωτοπορήσει σε αυτό», τόνισε. Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι ο Όμιλος προσπαθεί να ενθαρρύνει τον κόσμο να παίρνει σκυλιά, έχοντας όμως συνειδητοποιήσει τις ευθύνες που αναλαμβάνει. «Τι νόημα έχει να παίρνουμε σκύλο και να τον δένουμε; Ή να μην τον περιποιούμαστε; Ο σκύλος μας δεν είναι συναγερμός, ούτε μπιμπελό, είναι ένα ζωντανό πλάσμα. Έχει καρδιά, πονάει. Η επιστήμη και η κυνοφιλία έχουν προχωρήσει και οφείλουμε η Σύρος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων να δείξει το δρόμο», κατέληξε ο κ. Βορίσης.