Συμμετοχή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου στην 10η Πανελλήνια Συνάντηση στη Λέρο

Η θάλασσα τους... ενώνει

Μετά την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Λέρος ήταν ο επόμενος σταθμός της Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών. Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου συμμετείχε στην 10η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Λέρο με δύο βάρκες και επτά άτομα πλήρωμα.

Το ταξίδι ξεκίνησε την ίδια ημέρα το πρωί με τον καιρό να φτάνει τα 4 μποφόρ. Τα δύο σκάφη από την Σύρο έκαναν μία μικρή στάση στην Δονούσα και στη συνέχεια τράβηξαν για το Λακκί της Λέρου όπου και τους υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τα μέλη του Λεριακού.

Ο τοπικός Σύλλογος της Λέρου είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις στο οποίο οι φιλοξενούμενοι θα είχαν την δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν όλα τα τοπικά προϊόντα και όλες τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι και οι συμμετέχοντες στη 10η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών είδαν ότι καλύτερο υπήρχε πάνω στο νησί με τις οργανωμένες ξεναγήσεις και απόλαυσαν από κοντά τη 2η Αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχυπλόων Σκαφών Viper Ribs.

Το τριήμερο τελείωσε με ένα beach party που διοργάνωσε για τους συμμετέχοντες ο Λεριακός την τελευταία ημέρα της 10ης Πανελλήνιας συνάντηση και στη συνέχεια τα περισσότερα σκάφη πήραν το δρόμο της επιστροφής. Οι Συριανοί δεν είχαν την τύχη με το μέρος του στην επιστροφή αφού ο καιρός δεν ήταν καλός μιας και οι άνεμοι που έπνεαν έφταναν τα επτά μποφόρ.

Τέλος, αν και δεν υπήρχε η αντίστοιχη συμμετοχή με της Σύρου - οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η οικονομική δυσκολία που βιώνουν οι περισσότεροι, απέτρεψε αρκετά μέλη των συλλόγων να βρεθούν στη Λέρο - η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και απέδειξε πως ο θεσμός των Πανελληνίων Συναντήσεων παραμένει ζωντανός . Όπως δήλωσαν τα μέλη των ομίλων οι θάλασσα τους ενώνει και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου θέλει να ευχαριστήσει τον Λεριακό Όμιλο Σκαφών για τη ζεστή φιλοξενία του και για την επιμονή του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, παρά τις τόσες δυσκολίες που προέκυψαν, δίνοντας την ευκαιρία στους ομίλους με τη συμμετοχή τους να διατηρήσουν το θεσμό των Πανελληνίων Συναντήσεων Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.