“Ο βαθμός δυσκολίας του τουρνουά είναι μεγάλος”

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ενόψει του τουρνουά που ξεκινά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ομάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία. Η συνέντευξη δόθηκε στο φουαγέ του κολυμβητηρίου και το “παρών” έδωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων. Όπως είναι γνωστό το τουρνουά ξενικά σήμερα Παρασκευή και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Την αρχή στις ομιλίες έκανε ο τεχνικός της ομάδας του ΠΑΟΚ Νίκι Ζελιάσκοφ, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στο τουρνουά, αλλά και τις ομάδες που θα πάρουν μέρος. Αρχικά ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δυνατό τουρνουά, όπου μέσα απ' αυτό όπως είπε: “Είναι ευκαιρία για εμάς να δούμε σε πιο σημείο βρισκόμαστε. Οι αγώνες αυτοί είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας και είναι ευκαιρία για εμάς να δούμε τις δυνατότητές μας” Από εκεί και πέρα ο κ. Ζελιάσκοφ αναφέρθηκε στις απουσίες παικτών: “Αυτή τη στιγμή είμαστε μόλις οκτώ αθλητές στην προπόνηση και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δουλεύουμε και περιμένουμε να έρθουν οι Κουβανοί οι οποίο θα είναι σε καλή κατάσταση, αφού έρχονται από μία σειρά αγώνων. Επίσης πρέπει να βρούμε και τον αντικαταστάτη του Αμερικανού, ώστε να κλείσει το ρόστερ μας”.

Τέλος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον Φοίνικα και τις δυνατότητες τις οποίες έχει:” Ο Φοίνικας φέτος πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερος από την περσινή ομάδα. Βέβαια τίποτα δεν βγαίνει όπως το σχεδιάζουμε στο χαρτί, όμως η ομάδα της Σύρου διαθέτει ποιότητα και έχει τις δυνατότητες να πάει ψηλά. Θα είναι σίγουρα μέσα στην τετράδα, όμως μπορεί και ψηλότερα”.

Ο προπονητής του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς ευχαρίστησε αρχικά τις ομάδες που δέχθηκαν την πρόσκληση της ομάδας του και παίρνουν μέρος στο τουρνουά. “Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί ένα τουρνουά με δυνατές ομάδες. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια. Η προετοιμασία μας μέχρι στιγμή πάει σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε καταρτίσει και πιστεύω μέσα απ' αυτά τα παιχνίδια θα δούμε σε ποια σημεία πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο”.

 

Ο προπονητής της Μπάια Μάρε Μάριους Μποτέα είπε: “Ευχαριστούμε τον Φοίνικα και τους τοπικούς φορείς για την πρόσκληση. Είναι μία ευκαιρία για εμάς να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε αφού στο τουρνουά θα πάρουν μέρος δυνατές και καλές ομάδες. Είχαμε παίξει με τον ΠΑΟΚ στο Βαλκανικό κύπελλο και γνωρίζω ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα”.

 

Ο Ράντισλαβ Ασένοφ, προπονητής της Μάρεκ Ντούπνιτσα είπε με λίγα λόγια: “Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση την ομάδα του Φοίνικα, αλλά και τους φορείς του νησιού. Είναι τα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια και είναι μια ευκαιρία για εμάς να δούμε μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μα που βρισκόμαστε. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος δυνατές ομάδες κι έτσι θα βγουν ασφαλής συμπεράσματα”.

 

Τέλος, από την πλευρά του ο αρχηγός του Φοίνικα Ηλίας Λάππας είπε: “Είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς αυτό τουρνουά γιατί μετά τις σκληρές προπονήσεις μπορούμε να δούμε σε πιο σημείο βρισκόμαστε. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι όλες πολύ καλές και ο βαθμός δυσκολίας μεγάλος. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί το θέαμα και τα παιχνίδια”.

 

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

18:30 ΜΑREK DUPNITSA(Βουλγαρίας)-BAIA MARE(Ρουμανίας)

20:30 Φοίνικας Σύρου- ΠΑΟΚ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

18:30 ΠΑΟΚ - ΜΑREK DUPNITSA(Βουλγαρίας)

20:30 Φοίνικας Σύρου - BAIA MARE(Ρουμανίας)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

17:00 Φοίνικας Σύρου - ΜΑREK DUPNITSA(Βουλγαρίας)

19:30 ΠΑΟΚ - BAIA MARE(Ρουμανίας)

21:30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ