Επίτιμος δημότης Σύρου ο Πρ. Παυλόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου

  • Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2015 - 11:10

Την ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, η λιτή εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου με αφορμή την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στη Σύρο για τον εορτασμό του Πολιούχου του νησιού στις 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου και αποτελεί μία κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς του ίδιου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ο κ. Μαραγκός διάβασε αναλυτικά το βιογραφικό του Προέδρου και προέβη σε αναφορά των γεγονότων που συνδέουν τον κ. Παυλόπουλο με το νησί.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο, πως κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η δαπάνη των 4.000 ευρώ που ενδέχεται να απαιτηθεί για την κάλυψη ορισμένων εξόδων που θα σχετίζονται με την απόδοση αυτού του τίτλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ειδικότερα, την αγορά του δώρου, τιμητικής πλακέτας και τον στολισμό της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, με τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλο Χρυσαφίδη να χαρακτηρίζει “προκλητικό” αυτό το ποσό για τους δημότες αυτή την εποχή.

Ο κ. Μαραγκός γνωστοποίησε και την οικονομική συνδρομή χορηγών για την κάλυψη άλλων εξόδων, όπως η παράθεση επίσημου γεύματος.

Να υπογραμμισθεί πως, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η αντιπρόεδρος, Χρηστιάννα Πάπιτση εισηγήθηκε την ψήφιση του ποσού των 1.000 ευρώ για την αγορά δώρου που θα προσφερθεί στον κ. Παυλόπουλο.