Ο Μάριο Μπρέσκα μιλά για την μεταγραφή του στον Πανθηραϊκό, αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από το νησί

“Μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και στους νέους”

Αποτελεί σίγουρα την μεγαλύτερη μεταγραφή που έχει γίνει έως τώρα στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Ο Μάριο Μπρέσκα μετά τις απαραίτητες συζητήσεις που προηγήθηκαν συμφώνησε να φορέσει την φανέλα την ομάδας της Σαντορίνης και να την βοηθήσει στην προσπάθεια της να κατακτήσει το πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Ο Σλοβάκος διεθνής με τη μεγάλη καριέρα, αρχίζοντας από την απόφαση του να πει το ΝΑΙ στον Πανθηραϊκό: «Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Πανθηραϊκό. Ο Σάκης Κουκούλης μου είχε πει για τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα και για την οργάνωση της. Είδα ότι η διοίκηση έχει ως πρώτο στόχο την άνοδο στη κατηγορία, κάτι που με ενδιαφέρει, αφού θα ήθελα να μείνω ακόμη μία χρονιά… Είχα και άλλες προτάσεις από εξωτερικό, αλλά ξέρετε η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και ήθελα πολύ να γυρίσω. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να λέω πολλά… καλύτερα να μιλήσω μέσα στο γήπεδο».

Για το αν τον προβλημάτισε που το πρωτάθλημα των Κυκλάδων δεν είναι τόσο γνωστό, ο Μάριο Μπρέσκα είπε:

«Δεν είναι αλλά θα γίνει σε λίγες μέρες» Σίγουρα το όνομα του είναι «βαρύ» και ότι πιο ηχηρό έχει έρθει μέχρι σήμερα στις Κυκλάδες. Τον αγχώνει το γεγονός ότι οι απαιτήσεις στο πρόσωπο του θα είναι αυξημένες; «Ποδόσφαιρο είναι, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί… Εγώ από την πλευρά μου σαν επαγγελματίας θέλω να δείξω πράγματα, θέλω πολύ να βοηθήσω και να χαρεί ο κόσμος. Ξέρω τι εννοείται… αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και στους νέους που ξεκινούν τώρα. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και θα δει”.

Για το νησί της Σαντορίνης επε: “Φυσικά και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλωστε η Σαντορίνη μπορεί να «μαγέψει» οποιονδήποτε. Είμαι πολύ καλά και χαρούμενος… Όλα είναι τέλεια, ξέρεις, κατάλαβα αμέσως ότι είμαι στην Ελλάδα. Πάντα είχα όνειρο να έρθω στη Σαντορίνη».

Το μήνυμα του στους φιλάθλους: «Να έρθουν να μας βοηθήσουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό. Κλείνοντας εύχομαι σε όλον τον κόσμο να έχει υγεία και ευτυχία. Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους».