Έναρξη της δράσης της ΚΔΕΠΠΑΜ «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω!» για το 2016

Τα μποφόρ φοβήθηκαν, τα νησιά ενώθηκαν

  • Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 28 Μαρ. 2016 - 7:47

Με μεγάλη επιτυχία, και ήρεμη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο Superferry II και στη γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος η εκδήλωση "Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω με ζωντανά μαγειρέματα μπροστά στο κοινό.

Η λούζα, το λουκάνικο (Σταύρος Μενάγιας), το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβόλια η κοπανιστή (Τυροκομείο Μυκόνου), προϊόντα ζύμης (Ατοποιία Κουτσούκος), και αμυγδαλωτά (Μαίρη Στάη), αφού παρουσιάστηκαν, προσφέρθηκαν στο κοινό με διάφορους τρόπους από τους Αθηναγόρα Κωστάκο, Μιχάλη Κίκη και τον αντιπρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ Βαγγέλη Πελέκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το κουαρτέτο εγχόρδων Ο&Κ και η σοπράνο Κάτια Πάσχου, μεταδίδοντας στα νησιά της γραμμής το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήθηκε χθες στη Μύκονο με τίτλο “400 χρόνια από την ίδρυση του Κοινού των Μυκονίων”.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν πωλούνται στο Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων του πλοίου, ενώ προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε να εκτεθούν ακόμα περισσότεροι κωδικοί από την Μύκονο.

Πέρα από τις γεύσεις και τη μουσική ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεγονός ήταν η αντιπροσωπεία από την Άνδρο που τίμησε την εκδήλωση κερνώντας παράλληλα ανδριώτικες λιχουδιές και ρακί. Η Μύκονος τίμησε την παρουσία αυτή, και με την ευκαιρία κάλεσε τα νησιά να πιστέψουν και να αναδείξουν την γαστρονομική τους ταυτότητα. Παρουσιάστηκαν και λουκάνικα Τήνου παράλληλα με το φημισμένο λουκάνικο Μυκόνου.