Το πάλεψαν και έφυγαν μίλια μπροστά

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσής του τον Απρίλιο του 2015, το TEDxUniversityoftheAegean επέστρεψε στην Ερμούπολη πιο πλούσιο, πιο ώριμο και πιο ανανεωμένο, καταφέρνοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά να ανεβάσει τον πήχη υψηλότερα χάρη στις ενδιαφέρουσες ομιλίες, τις πρωτότυπες δράσεις και φυσικά τη δεμένη ομάδα του.

Νεανικός παλμός, δημιουργικός αέρας και διάχυτο πνεύμα συνεργασίας ήταν τα συστατικά ενός ακόμη συνεδρίου με την υπογραφή φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ιατροί, επιστήμονες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι και άνθρωποι που αφιερώθηκαν στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά έχοντας νικήσει στην πάλη τους με τα «πρέπει» και τα λοιπά θηρία της σύγχρονης ασφυκτικής καθημερινότητας μοιράστηκαν τις ιδέες και τις προσωπικές εμπειρίες τους.

Οι 12 ομιλητές του φετινού TΕDx  “fight or flight”, άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για τις στιγμές εκείνες στη ζωή τους που βρέθηκαν ενώπιον του μεγάλου διλήμματος: «fight or flight”; «Πάλη ή φυγή» είναι ο ορισμός που χρησιμοποιείται στην ψυχολογία για να περιγράψει την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε καταστάσεις φόβου και στρες. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε μια ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με το χαρακτήρα και το ένστικτο του. Παρ’ όλα αυτά, προκύπτουν βασικά θέματα και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.

Παρουσιαστής του Συνεδρίου ήταν και φέτος ο Πάρις Παρασκευάδης – Πλάνετς ο οποίος καλωσόρισε το κοινό μουσικά, με ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μεγάλη διοργάνωση.

Η curator του TEDxUniversityoftheAegean Ηώ Κυριακάτη απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στους ομιλητές και τους καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν με workshops στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, όσο και στους εθελοντές που πλαισίωσαν την ομάδα και συνέβαλλαν στην οργάνωση και την επιτυχία του Συνεδρίου.

Ετικέτες: