Συνεχής αλλοίωση παρά τον κανονισμό

Σημαντικές κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο συνεχίζουν να προκαλούνται, από εργασίες διάφορων φορέων, παρά τον κανονισμό, που έχει καταρτιστεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για την πάταξη των φαινομένων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα, αποτελεί το σημείο, όπου τον Ιούλιο του 2015 είχαν πραγματοποιήσει, τόσο η ΔΕΥΑΣ, όσο και η ΔΕΗ, με διαφορά λίγων ημερών ο ένας φορέας από τον άλλο. Τα έργα μπορεί να ολοκληρώθηκαν και το οδόστρωμα να καλύφθηκε με πίσσα, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και από τη διέλευση των οχημάτων, παρατηρείται σημαντική καθίζηση και αλλοίωση.

Αντίστοιχο φαινόμενο και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, αποτελεί το σημείο έμπροσθεν της πύλης του υποσταθμού της ΔΕΗ, στην περιοχή Λαδόπουλου στα Λαζαρέττα, όπου οι εργασίες κατά μήκος της κεντρικής κυκλοφοριακής αρτηρίας, για την τοποθέτηση δύο αγωγών καυσίμου, έχουν αφήσει «πληγωμένο» το οδόστρωμα, παρά τις συνεχείς ρίψεις πίσσας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Σταύρο Γουσγουνέλη, αν και ο κανονισμός, εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει γίνει πιο αυστηρός, υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα με τις εταιρείες και τους φορείς που πραγματοποιούν εργασίες. Από την πλευρά του ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει αναθέσει σε αρμόδιο μηχανικό την επίβλεψη των έργων, ενώ έχει αυξήσει και το ύψος των εγγυητικών.

«Η κατάσταση, ορισμένες φορές, είναι απαράδεκτη», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που ο Δήμος δεν ειδοποιείται, ούτε όταν ένα έργο αρχίζει, ούτε όταν ολοκληρώνεται. Αρκετοί μάλιστα, είναι οι πολίτες, οι οποίοι ενημερώνουν το Δήμο για τυχόν κακοτεχνίες, ο οποίος με τη σειρά του προβαίνει στην ενημέρωση των υπεύθυνων φορέων, προκειμένου να τις διορθώσουν.

 

Ετικέτες: