Νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων ο Παναγιώτης Μαυραγάνης

  • Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2016 - 09:55

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωστοποιείται ότι από 01-09-2016, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης-Κυκλάδων, ανέλαβε ο Επιπυραγός (10321) Μαυραγάνης Παναγιώτης του Νικολάου .

Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από την Πυροσβεστική Ακαδημία έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις όπως:

στον 3ο Π.Σ. Πειραιά, στον 2ο Π.Σ. Αθηνών , 4ο Π.Σ. Αθηνών , 7ο Π.Σ. Αθηνών, Π.Υ. Ελευσίνας, Π.Υ .Κορίνθου.

Πριν την τοποθέτηση του ως Διοικητής της Π.Υ. Ερμούπολης υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Π.Κ. Τήνου.

Έχει αποφοιτήσει από τις Σχολές:

  • Πολιτικής Σχεδίασης Έκτατης Ανάγκης(ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) το έτος 2005

  • .Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο Ειδικών Επιχειρήσεων σε θέματα Αεροπυρόσβεσης το έτος 2009.

  • Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 2010-11 με ειδίκευση τόσο στην Λειτουργική και οικονομική Διαχείριση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών άλλα και σε θέματα που άπτονται σε Πρακτικές και μεθοδολογίες στην Προληπτική Πυροπροστασία και στο Ανακριτικό Έργο.

  • Έχει παρακολουθήσει πολλάκις Σεμινάρια που αφορούν την συμβολή του Πυροσβεστικού Σώματος στην εξασφάλιση της Πολιτικής Προστασίας σε θέματα Εκτάκτων αναγκών που προκαλούνται από φυσικές και άλλες καταστροφές

Έχει τιμηθεί κατά σειρά από το Π.Σ με το Μετάλλιο Αριστείας, Μετάλλιο Πυροσβεστικής Αξίας  Γ΄ Τάξης, Παράσημο Χρυσού Σταυρού Τιμής, Παράσημο Χρυσού Φοίνικα .

Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ανώτερων Αξιωματικών το 2016.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης ασχολείται και συμμετέχει στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Πυροσβεστικού Σώματος με την συμμετοχή του ως ενεργό μέλος στην Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδος (ΑΕΠΕ) .η οποία έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, με κυριότερη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών στο οποίο η ΑΕΠΕ έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις (χρυσά και αργυρά μετάλλια, βραβεία MVP, κ.α.) τόσο σε ομαδικά αλλά και ατομικά αθλήματα.