Εκτεταμένες φθορές στο προστατευτικό τοιχίο του δρόμου που οδηγεί στη συμβολή των οδών Ταλάντων – Σταυρού

Εκτεθειμένοι στο κενό...

“Υψηλά” αντανακλαστικά απαιτούνται από τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στη συμβολή των οδών Ταλάντων – Σταυρού καθώς το υφιστάμενο προστατευτικό τοιχίο φέρει μεγάλες φθορές, με αποτέλεσμα τμήματά του να έχουν αποκολληθεί.

Πρόκειται για έναν δρόμο που δεν χαίρει της ιδιαίτερης προσοχής των αρμοδίων, με φόντο και τη σημερινή κατάσταση του σιδερένιου κιγκλιδώματος που παραμένει σε ένα τμήμα του, από το οποίο τα περισσότερα αντανακλαστικά φώτα απουσιάζουν, με αποτέλεσμα το όριο του δρόμου κυρίως τις βραδινές ώρες να είναι δυσδιάκριτο.

Ο σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος που ελλοχεύει στο συγκεκριμένο σημείο, γίνεται αντιληπτός στους οδηγούς και δηλώνεται μόνο με την ύπαρξη ενός κώνου σήμανσης, ο οποίος και παραμένει επί μήνες τοποθετημένος στο πιο “αιχμηρό” τμήμα του κατεστραμμένου τοιχίου.

Την ανωτέρω εικόνα, έρχεται να “συμπληρώσει” ένα σημαντικό τμήμα δρόμου στο οποίο δεν υπάρχει κανένα προστατευτικό τοιχίο ή κιγκλίδωμα, γεγονός που κάθε άλλο παρά καθιστά ασφαλή τη διέλευση των διερχόμενων οδηγών, με φόντο το κενό που ακολουθεί πέραν του ορίου του οδοστρώματος.

Τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους κυρίως των περιοχών που κάνουν χρήση καθημερινά του συγκεκριμένου δρόμου, οφείλουν τουλάχιστον να προβληματίσουν τους αρμοδίους, προκειμένου να ληφθούν άμεσα απαραίτητα μέτρα και να προωθηθούν μικρές παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την ασφάλεια των οδηγών.

Περισσεύει να τονισθεί εκ νέου, πως ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται σημαντικά το βράδυ, οπότε και ο ηλεκτροφωτισμός στο συγκεκριμένο σημείο είναι ανύπαρκτος.