Στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης προσωπικοτήτων των LLOYD' S AWARDS

Βραβείο στον Σάμιο Πλοίαρχο Διαμαντή Παπαγεωργίου

Αυτούσια η δήλωση του Πλοιάρχου του NISSOS RODOS και του AΡIAΔNH
  • Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2016 - 12:34

Καλησπέρα σας,

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να σας κουράσω όσο γίνεται λιγότερο. Αυτή τη σημαντική στιγμή για μένα, ως άνθρωπο και ΠΛΟΙΑΡΧΟ, ίσως τη σημαντικότερη στην καριέρα μου, θα ήθελα να την μοιραστώ με όλους τους συναδέλφους ακτοπλόους Πλοιάρχους.

Είναι πραγματικά μέγιστη τιμή για μένα να βραβεύομαι σήμερα ως Πλοίαρχος της Ακτοπλοΐας και την μοιράζομαι με όλους τους συναδέλφους μου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα πλοία τους προσπαθώντας να συνδέσουν το νησιωτικό σύμπλεγμα της πατρίδας μας υπό αντίξοες συνθήκες.

Η συνεχής εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αύξησε το βιοτικό επίπεδο και εξ αιτίας αυτού, αυξήθηκε ο τουρισμός, οι εμπορευματικές μεταφορές, η μεταφορά οχημάτων. Όλα αυτά, δημιούργησαν την ανάγκη κατασκευής πλοίων διπλασίου μεγέθους σε σχέση με αυτά που εξυπηρετούσαν 50 χρόνια πριν, πην όμως τα λιμάνια και οι λιμενικές υποδομές παρέμειναν τα ίδια. Αυτή η δυασαναλογία μεγεθών των λιμανιών και των πλοίων, σε συνδυασμό με τις κατά περιόδους δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν την εργασία μας εξαιρετικά απαιτητική και δεν συγχωρούν λάθη. Αλλά ο Έλληνας Πλοίαρχος ανδρώθηκε μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και καταβάλλει συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες να εκετελέσει το δρομολόγιό του και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νησιωτικών κοινωνιών.

Υπό αυτή την έννοια, θέλω να σημειώσω, ότι η συμβολή όλων των Πλοιάρχων,κοντά στους οποίους κατά καιρόυς μαθήτευσα, είναι τεράστια, τους οφείλω ευγνωμοσύνη και θα συνεχίσω με τη σειρά μου το έργο τους, που δεν είναι άλλο, από τη μετάδοση στους νεότερους της Ελληνικής ναυτοσύνης.

Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή και όλους τους συντελεστές για την ξεχωριστή αυτή τιμή, να με βραβεύσουν ως τον Πλοίαρχο της χρονιάς.

Από την Hellenic Seaways, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Αντώνη Αγαπητό που είχε την έμπνευση να δραστηριοποιηθεί η εταιρεία με πλοία (Ferries) διαστάσεων Ν.ΡΟΔΟΣ και ΑΡΙΑΔΝΗ στα νησιά των Κυκλάδων και του Β.Α Αιγαίου και μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω την ιδέα αυτή.

Θα ήθελα, τη σημερινή μου βράβευση να την αφιερώσω στον κο Μανώλη Νιώτη τον άνθρωπο που πρώτος συνετέλεσε στο να γίνω «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ»

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το απευθύνω στη σύζυγό μου Άντα, η οποία κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων της σταδιοδρομίας μου που απουσίαζα από το σπίτι μας, ήταν ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας και αποκλειστικά υπεύθυνη για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση του γιού μας.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

Ετικέτες: