“Να πειστεί το ΤΕΘΑ ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος”
- Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2017 - 06:20
- / Eνημέρωση: 26 Ιουν. 2017 - 19:00
Το γενικό περίγραμμα της δημιουργίας μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στους χώρους του στρατοπέδου ΛΓΟΥ Ζαφείρη Αποστόλου, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων συνεδρίων στη Σύρο, κατατέθηκε ως πιθανή κι εφικτή – επενδυτικά - πρόταση αξιοποίησης της μεγάλης έκτασης ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ από την εταιρεία ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, τα στελέχη της οποίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το μεσημέρι της Παρακευής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εξέλιξης της Α΄ Φάσης που περιλαμβάνει το έργο παροχής υπηρεσιών της συγκεκριμένης εταιρείας, - τελική υποχρέωση της οποίας αποτελεί και η σύνταξη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης που θα συνυπογράψει το σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών για την πολυσυζητημένη “συνεκμετάλλευση” του στρατοπέδου -, οι εκπρόσωποί της επισκέφθηκαν τη Σύρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον κύκλο του επιβεβλημένου σταδίου της διαβούλευσης, προκειμένου να καταγραφεί η θέση της τοπικής κοινωνίας.
Μέλη κι εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων καθώς και του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) έδωσαν το “παρών” προβαίνοντας τόσο σε σχολιασμό της πρότασης που κατατέθηκε από την πλευρά της εταιρείας ως το “πιο ρεαλιστικό επενδυτικό σενάριο” για την Ερμούπολη και το νησί συνολικά, όσο όμως και σε κατάθεση προβληματισμών, εναλλακτικών προτάσεων και παρατηρήσεων.
Αν και η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, ωστόσο, πρέπει να υπογραμμισθεί πως, δεν κατάφερε να τοποθετηθεί το σύνολο των παριστάμενων μελών της. Πάντως, παρόλο τον χρονικό περιορισμό που υπήρξε καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας (Ευάγγελος Τσιρώνης και Γεωργία Ζώη) έπρεπε να αναχωρήσουν με το προγραμματισμένο μεσημεριανό δρομολόγιο για τον Πειραιά, κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί ότι οι σημαντικότερες θέσεις και απόψεις επί του τρόπου αξιοποίησης του στρατοπέδου, γνωστοποιήθηκαν κι ως εκ τούτου αναφέρονται παρακάτω.
Αξίζει να τονισθεί πως, εκτός από υποχρέωση – βάσει της σύμβασης με τον Δήμο -, αποτέλεσε και προφορική δέσμευση της εταιρείας πως θα εξετάσει τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή Διαβούλευσης, μετά δε και από “φωνές” που έθιξαν το γεγονός πως η εταιρεία σκιαγράφησε και παρουσίασε μόλις μία γενική πρόταση – κατεύθυνση για πιθανή επένδυση.
“Τουριστική μονάδα με συνεδριακό κέντρο πλησίον ενός ανοικτού “μουσείου” όπως η Ερμούπολη”
Προλογίζοντας τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός υπογράμμισε τον κύριο λόγο που επιβάλλεται να τοποθετηθεί η τοπική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην απαίτηση να προκύψει “ένα τελικό προϊόν συναινετικό”, που όπως εξήγησε θα αφορά σε μία πρόταση που θα είναι εφικτή να υλοποιηθεί.
Εξ αρχής, θέση και τοποθέτηση τόσο του δημάρχου, όσο και των Ευάγγελου Τσιρώνη και Γεωργίας Ζώη αποτέλεσε πως η πρόταση που θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί ως εφικτή προς υλοποίηση, θα πρέπει “να πείθει το ΤΕΘΑ πως θα μπορεί να παράγει πλούτο – κοινωνικό και οικονομικό”. Κατά συνέπεια και αφού πρωτίστως οι εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρείας, εξήγησαν πως επεξεργάστηκαν τα δεδομένα που σχετίζονται με τη θέση του χώρου και την αλληλεπίδρασή του με τις υπόλοιπες δραστηριότητες κυρίως της λιμενικής ζώνης, κατέληξαν στην πρόταση πως, η δυνατότητα δημιουργίας μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με δυνατότητα ανάπτυξης συνεδριακού κέντρου αξιολογείται απαραίτητη και ρεαλιστική για τον τόπο. Επισημάνθηκε δε, πως, εντός της συνολικής έκτασης θα μπορούσαν να προκύψουν χώροι πρασίνου, καθώς επίσης υπογραμμίσθηκε πως, η πρόταση τουριστικής αξιοποίησης δεν θα χαρακτηρίζεται από πυκνή δόμηση, αφού μία τέτοια εξέλιξη “θα υποβάθμιζε τον χώρο” ενώ συγκεκριμένα, διευκρινίσθηκε ότι περίπου το 30% της έκτασης που μπορεί να αξιοποιηθεί – δομηθεί, θα προταθεί “να αφεθεί ελεύθερο”. Από την πλευρά της εταιρείας γνωστοποιήθηκε ως σκέψη πως η ανάπτυξη αρχικώς 200 – 300 κλινών με προοπτική αύξησής τους (ίσως έως και 500 κλίνες), θα ευνοούσε την τουριστική προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού και ως δεδομένο, θα αποτελούσε ένα ισχυρό “χαρτί” στην αγορά διεκδίκησης του συνεδριακού τουρισμού. Μάλιστα, από την κ. Ζώη υπήρξε η παρατήρηση πως, αξιολογείται θετικά η ύπαρξη των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αφού όπως τόνισε “δεν ξεκινούμε από το μηδέν”.
Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση της προδιαγραφής μίας τουριστικής μονάδας υψηλών απαιτήσεων στη Σύρο και καθώς ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως, “σε επαφές που είχαμε με κύκλους του τουρισμού στο εξωτερικό, έχουν υπόψιν τους το νησί”, εξήγησε πως, μία τέτοια πρόταση θα μπορούσε να ανταποκριθεί και να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.
“Αυτό που θα προτείνουμε θα πρέπει να μπορεί να υλοποιηθεί και να μπορεί να χρηματοδοτηθεί” δήλωσε κατηγορηματικά ο ίδιος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, τονίζοντας μάλιστα πως, η τοπική κοινωνία και οι φορείς δεν πρέπει να παραβλέπουν συγκεκριμένα δεδομένα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, αυτά αφορούν στο γεγονός πως, μία επένδυση σε χώρο ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, θα πρέπει να αποφέρει κέρδος, ώστε να καλύπτεται το μικρότερο δυνατό προαπαιτούμενο του στρατού, που δεν είναι άλλο από την είσπραξη ενός 5% του κέρδους ετησίως, ενώ όπως γενικόλογα σημείωσε, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των παραδοτέων της εταιρείας ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ προς τον Δήμο, θα προσδιοριστούν και τα πιθανά οφέλη για τη δημοτική πλευρά, αφού ο ρόλος του Δήμου στη συνολική προσπάθεια, δεν θα είναι άλλος από τη διευθέτηση του θέματος της πολεοδόμησης του χώρου.
Κληθείς να προσδιορίσει αν η εν λόγω πρόταση της δημιουργίας ενός 5άστερου ξενοδοχείου, θα σημάνει την “περιχαράκωση” των επισκεπτών στα όρια της επένδυσης, ο κ. Τσιρώνης υπήρξε σαφής. “Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ένα πάρα πολύ καλό πλεονέκτημα. Είναι κολλητά σε ένα “μουσείο”. Δεν γίνεται να είσαι στη Σύρο και να μη βγεις να περπατήσεις, να δεις όλην αυτή τη μαγεία” ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στο θέμα της διεκδίκησης του συνεδριακού τουρισμού. “Είπαμε για τον συνεδριακό τουρισμό που είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές πόλεις που είναι πολύ δυνατά στον τουρισμό βαλμένες. Λίγες από αυτές μπορούν να πουν ότι μπορεί να είναι παρόντες στον συνεδριακό τουρισμό” πρόσθεσε παρακάτω, εξηγώντας πως, σε αυτό το πεδίο για να αποτελέσει κάποιος αξιόπιστος συνομιλητής, “πρέπει να έχει μία σοβαρή υποδομή υψηλού επιπέδου”. Μάλιστα συμπλήρωσε πως, η Σύρος ως νησί λειτουργεί και είναι ζωντανό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, καταλήγοντας πως, η πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου και η αστική φυσιογνωμία του θα βρίσκεται σε αρμονία με την επένδυση.
Κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί ότι θα αποτελούσε παράλειψη εκ μέρους της εταιρείας αν δεν υπενθυμιζόταν πως, η ιδιαιτερότητα του στρατοπέδου ΛΓΟΥ Αποστόλου Ζαφείρη εστιάζεται και στο γεγονός ότι είναι ένα ενεργό στρατόπεδο.
Επιμελητήριο Κυκλάδων: “Να μην αντιμετωπίζεται αυτοτελώς η υπόθεση αξιοποίησης του στρατοπέδου”
Από την πλευρά των τοποθετήσεων πρέπει να τονισθεί πως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος προέβη σε λακωνικές, πλην όμως σοβαρές παρατηρήσεις, ρωτώντας πρωτίστως, τίνι τρόπω η εταιρεία κατέληξε στην πρόταση τουριστικής αξιοποίησης ως μοναδικής(;) βιώσιμης επενδυτικής επιλογής.
Αφού τα στελέχη της εταιρείας επεσήμαναν την απαίτηση εξασφάλισης κέρδους τόσο προς ικανοποίηση και κάλυψη των απαιτήσεων του ΤΕΘΑ που διαθέτει προς αξιοποίηση περιουσία του πανελλαδικά, εστίασαν την απάντησή τους και στη δυνατότητα υλοποίησης μία επένδυσης. Όπως κατέστησαν σαφές, την παρούσα στιγμή η πρόταση δημιουργίας ενός 5άστερου ξενοδοχείου θα εξασφάλιζε τα χρήματα από μέρους του επενδυτή.
Μετά τις εν λόγω διευκρινίσεις, ο κ. Ρούσσος έθεσε επί τάπητος την ανάγκη η υπόθεση αξιοποίησης του στρατοπέδου να μην αντιμετωπίζεται αυτοτελώς και αποσπασμένη από την υπόλοιπη λειτουργία της πόλης, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε “αυτό διαισθάνομαι πως γίνεται”, προτείνοντας προς την εταιρεία αν έχει εξετάσει κι εναλλακτικά σενάρια όπως ενδεχομένως αυτό της μεταφοράς των υπηρεσιών της πόλης στον συγκεκριμένο χώρο, ώστε εναλλακτικά να μπορέσει να αναπτυχθεί στη βάση των boutique hotels η Ερμούπολη και να αποσυμφορηθεί το κέντρο. Διευκρινίζοντας πως, θα ανέμενε κι άλλες προτάσεις από την εταιρεία, ο κ. Ρούσσος σημείωσε πως το να συνυπολογισθεί η αξιοποίηση του στρατοπέδου με τη λειτουργία της λιμενικής ζώνης και όχι μόνον, θα ωφελούσε την κοινωνία, που σήμερα μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. “Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτοτελώς η υπόθεση του στρατοπέδου” επανέλαβε ο πρόεδρος αρκετές φορές, εξηγώντας πως, “πρέπει να αναγνωρίσετε τις ανάγκες” - μεταξύ των οποίων όπως ανέφερε και το ζήτημα του Πανεπιστημίου -, εκφράζοντας τέλος, την ικανοποίησή του για το ότι η εταιρεία έχει λάβει τουλάχιστον το master plan του λιμένα της Ερμούπολης.
Δικαίωμα: Δημιουργία χωριού ΑΜΕΑ για τουρισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους
Από την πλευρά του Συλλόγου Στήριξης ΑΜΕΑ και ΑμεΕΕ Κυκλάδων “Δικαίωμα” η πρόεδρος, Ζωγραφιά Δόγου προχώρησε στην παρουσίαση μίας πρότασης που αφορά στη δημιουργία ενός χωριού ΑΜΕΑ για τις ανάγκες κάλυψης του δικαιώματος των συνανθρώπων μας στις διακοπές και τον τουρισμό. “Αντί για ένα 5άστερο ξενοδοχείο θα ήταν καλύτερα να φτιαχνόταν ένα χωριό 100 -200 κλινών για ΑΜΕΑ όλης της Ευρώπης” ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως, “το έργο θα ήταν πρωτότυπο, θα μάζευε χρήματα από ιδιώτες, αλλά και από τα συστήματα υγείας των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών” ενώ όπως τόνισε, “θεωρώ ότι θα ήταν ανταγωνιστικό, θα λειτουργούσε όλο τον χρόνο και όχι εποχιακά και θα απασχολούσε αρκετό εξειδικευμένο προσωπικό από τη Σύρο και ολόκληρη τη χώρα”.
Επιπλέον, επεσήμανε πως η λειτουργία ενός τέτοιου τουριστικού χωριού θα μπορούσε να συνδεθεί “με την παραγωγική δραστηριότητα του τόπου μέσω προμήθειας τοπικών και βιολογικών προϊόντων” καθώς επίσης και “με την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού της Σύρου και της τεχνικής υποδομής του νησιού” ενώ επιπλέον, το χωριό ΑΜΕΑ “θα μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά και για ποιοτικά ιατρικά κέντρα”. Παραθέτοντας δε σε συγκριτικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας επένδυσης ξενοδοχείου 5 αστέρων και ενός χωριού ΑΜΕΑ, η κ. Δόγου έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως, “Εμείς ως εκπρόσωποι Συλλόγου ΑΜΕΑ κάναμε μια αρχική σκέψη και πρόταση, προκειμένου να στηρίξουμε τον τόπο μας αλλά συγχρόνως και τα άτομα που εκπροσωπούμε και επιθυμούμε το καλύτερο δυνατόν για την διαβίωσή τους. Παραμένουμε στη διάθεσή σας”.
ΤΜΣΠΣ: Ξεχωριστή διαβούλευση για το Πανεπιστήμιο. Καμία αναφορά στη βιωσιμότητα του 5άστερου σε βιομηχανική ζώνη
Με φόντο το σοβαρό ζήτημα του κτιριακού προβλήματος του ΤΜΣΠΣ στη Σύρο, τόσο ο πρόεδρος της Σχολής, Φίλιππος Αζαριάδης, όσο και εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου έδωσαν το “παρών” προβαίνοντας σε σχετικές παρατηρήσεις επί της αρχικής γενικής πρότασης αξιοποίησης του στρατοπέδου. Αρχικά ο κ. Αζαριάδης εξηγώντας πως επί 17 έτη βρίσκεται σε εκκρεμότητα μία συνολική “απάντηση” στην υπόθεση του κτιριακού για το ΤΜΣΠΣ, πρότεινε την πραγματοποίηση μίας ξεχωριστής διαβούλευσης για το εν λόγω θέμα, αφού όπως εξήγησε, αν κι αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του Τμήματος στο χώρο του στρατοπέδου και να αναπτυχθεί Πολυτεχνική Σχολή, ωστόσο σήμερα φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί οριστικά αυτό το σενάριο. Παρόλα αυτά και λόγω της παρουσίασης από μέρους της εταιρείας μίας μόνον πρότασης, ο πρόεδρος του Τμήματος τοποθετήθηκε επί αυτής. “Δεν είμαι αντίθετος στις σκέψεις αυτές, ούτε προσπαθώ να επιβάλω κάτι στην τοπική κοινωνία, απλά θα περίμενα μία ανάπτυξη παραπάνω, δεδομένου ότι λείπουν κι άλλες εναλλακτικές σχετικά με το τί θα μπορούσε να γίνει ο χώρος” τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας μάλιστα πως, “δεν ξέρω αν το γραφείο αυτό ανέλαβε να μελετήσει μόνον το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης, πάντως λείπουν εναλλακτικές που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο”. Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως, “Θα περίμενα να ακούσω κάποια πράγματα για τη βιωσιμότητα, διότι πιο πολλά είναι τα ξενοδοχεία που κλείνουν παρά τα Πανεπιστήμια. Έστω και σε πρώτο επίπεδο”. Μένοντας στην ουσία μίας τέτοιας επένδυσης, υποστήριξε χαρακτηριστικά, “Πώς πάμε να ανταγωνιστούμε ξενοδοχεία σε παγκόσμιο επίπεδο για συνεδριακό τουρισμό τα οποία ως resorts έχουν και ιδιωτικές παραλίες; Είναι λίγο οξύμωρο” προσθέτοντας μάλιστα και την ερώτηση “Πώς πάμε να ανταγωνιστούμε ακόμη και μεγάλα ξενοδοχεία της Ρόδου για παράδειγμα;” αφού όπως πρόσθεσε, “τα τελευταία χρόνια ποιο 5άστερο ξενοδοχείο έχει κτιστεί σε βιομηχανική ζώνη;”
Εκτιμώντας πως, μία τέτοια επένδυση δεν έχει σκιαγραφηθεί αν μπορεί να αποδώσει όφελος στην τοπική κοινωνία, συμπλήρωσε πως, εναλλακτικά θα πρέπει η εταιρεία να εξετάσει και τη δυνατότητα ανάπτυξης μίας Πολυτεχνικής Σχολής στις εγκαταστάσεις, αφού όπως εξήγησε, η δυνατότητα λειτουργίας και συνεδριακού χώρου, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μεγάλα συνέδρια της ακαδημαϊκής κοινότητας όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης και άλλων χωρών. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου καυτηρίασαν τη μη ύπαρξη ακόμη και μίας απλής αναφοράς εκ μέρους της εταιρείας για τους λόγους που απορρίπτεται η μεταφορά του ΤΜΣΠΣ, έστω και σε ένα τμήμα του, πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κάποιος τη δυνατότητα – πρόταση ανάπτυξης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο, που όπως αναφέρθηκε ακροθιγώς, μερικώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω χρηματοδοτικού εργαλείου.
Σε αυτό το σενάριο οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη διάρκεια της Επιτροπής Διαβούλευσης, επεσήμαναν πολλάκις πως, το κόστος λειτουργίας μίας Πανεπιστημιούπολης εκτιμάται εξαιρετικά υψηλό για τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν, σε σύγκριση με τη δημιουργία ενός 5άστερου που θα μπορούσε να “σηκώσει” ένας επενδυτής.
Τονίζεται μάλιστα πως, υπέρ της εξέτασης του τρόπου που θα μπορούσε να συνυπάρξει το Πανεπιστήμιο με ένα συνεδριακό κέντρο ή με μία τουριστική μονάδα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου τάχθηκε η πλευρά του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων δια της προέδρου του, Άριας Χαραλαμπίδη.
Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου: Ανάπτυξη μικρών ξενοδοχείων σε πόλη. Πανεπιστήμιο με παρελθόν, παρόν και μέλλον
Σε τρεις άξονες κινήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Νίκου Παγίδα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, με τον ίδιο να θίγει πρωτίστως τον ρόλο του ανταγωνισμού στην τοπική κοινωνία. Ειδικότερα, ανέφερε πως μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν θα ευνοούσε την ανάπτυξη ποιοτικών και υψηλού επιπέδου ξενοδοχείων εντός της πόλης, που όπως σχολίασε, έχει ανάγκη το νησί, τονίζοντας δε, πως, “σε περιόδους κρίσης, είδαμε τί γίνεται στον τουρισμό”. Από την πλευρά του, πρόσθεσε μάλιστα πως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου τάσσεται υπέρμαχος ενός Πανεπιστημίου και μίας Σχολής που “θα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον” με παράλληλο όφελος στην τοπική κοινωνία, καθώς συμπλήρωσε μάλιστα πως η Σύρος με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, “δε θα γίνει Μύκονος, Σαντορίνη ή Πάρος”. Καταθέτοντας μάλιστα την πρόταση να εξετασθεί ο τρόπος ανάπτυξης κι εξασφάλισης της Πολυτεχνικής Σχολής, ο Νίκος Παγίδας υπογράμμισε πως, η συζήτηση για την ανάπτυξη της Σύρου θα έπρεπε να γίνει συνολικά και σε αυτήν να περιλαμβάνονται παράλληλα τα θέματα του λιμένα, του Νεωρίου, της μαρίνας.
Επισημαίνοντας μάλιστα πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου παραμένει στην πρώτη γραμμή για τις εξελίξει σχετικά με τον χώρο του στρατοπέδου, έκλεισε την τοποθέτησή του, αφήνοντας επί τάπητος την καυστικού ύφους “απορία” του σχετικά με τον ρόλο της εταιρείας, για τον χαρακτήρα της οποίας αρχικώς ρώτησε “αν είναι μελετητική, μεσιτικό γραφείο ή επενδυτική εταιρεία”.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Ο Νικόλαος Λειβαδάρας για την παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου
17 Αυγ. 2022 - 11:58 - Υπέρβαση ( ; ) αρμοδιοτήτων για το στρατόπεδο
29 Μαρ. 2018 - 6:20 - Επενδυτική πρόταση της ONEX για το στρατόπεδο
15 Μαρ. 2018 - 6:20 - Το ΤΕΘΑ προσανατολίζεται στην τουριστική επένδυση
6 Φεβ. 2018 - 6:20 - “Ολοταχώς προς μία υλοποιήσιμη πρόταση αξιοποίησης”
2 Ιουν. 2017 - 6:20