Κέφι μέχρι το πρωί στην 12η Τσιπουροβραδιά στην πηγή του Αγ. Αθανασίου
- Δευτέρα, 28 Αυγούστου, 2017 - 06:12
Ο μαγευτικός χώρος της Πηγής με τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, το πελώριο πλατάνι και τα καθαρά νερά του, ''βούλιαξε'' και φέτος από το μέγα πλήθος, το πάθος, το γλέντι, το τραγούδι, το χορό και το τσίπουρο. Πάνω από χίλιοι άνθρωποι, Συριανοί και επισκέπτες, πλημμύρισαν τον Άγιο Αθανάσιο στην Άνω Σύρο. Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η πολυπληθής παρουσία των νέων και των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας. Το κέφι κράτησε καλά μέχρι το πρωί. Οι διοργανωτές, δηλ. ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου, τα είχαν ετοιμάσει όπως κάθε χρόνο, όλα στην εντέλεια. Ο Μέμης Ροσσολάτος, η Ειρήνη Σιγάλα και ο Δημήτρης Σούλιος με τα τραγούδια τους και με τις μουσικές τους κράτησαν τους παρευρισκόμενους στο ανώτερο σημείο διασκέδασης.
Με χορηγούς το Σούπερ Μάρκετ του Νεωρίου, την Αρτοποιία ΣΕΙΡΙΟΣ, την επιχείρηση οπωροκηπευτικών ΦΡΕΣΚΑ, την Κρεαταγορά ΡΟΥΣΣΟΥΝΕΛΟΣ, την βιοτεχνία λουκουμιών ΚΟΡΡΕΣ, παραδοσιακών προϊόντων ΠΡΕΚΑΣ και το γυναικείο αγροτουριστικό σύλλογο Σύρου ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ όλα τα μεζεδάκια και το τσίπουρο ήταν άφθονα και εκλεκτά. Ο πρόεδρος του Π.Σ. Άνω Σύρου και ψυχή της Τσιπουροβραδιάς Μπάμπης Κουλούρας προλογίζοντας, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Άνω Σύρου Μάριος Βουτσίνος και η Σύμβουλος του Τοπικού της Ερμούπολης Ηρώ Στίνη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Φραγκίσκος Βακόνδιος και ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας στο Δ.Σ. δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γιαλόγλου.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- «Ανάδειξη της γαστρονομίας & των ποιοτικών τοπικών προϊόντων»
15 Απρ. 2025 - 15:47 - Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: "Οι Δωσίλογοι" στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
3 Απρ. 2025 - 12:02 - Η Νάξος θα "χορέψει" και το φετινό καλοκαίρι
2 Απρ. 2025 - 6:15 - Στο "μικροσκόπιο" η σύγχρονη αμπελουργία και οινοποίηση
20 Μαρ. 2025 - 6:16 - Με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων
14 Μαρ. 2025 - 6:17