Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «Κατ΄Οίκον Νοσηλείας» Σύρου

Η χαρά της προσφοράς συνεχίζεται

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018 - 06:13

Με την ευχή η πατρίδα μας να ξαναβρεί τον σωστό βηματισμό της στην πρόοδο και την ανάπτυξη και η διαφημιζόμενη έξοδός της από τα μνημόνια να συνοδευτεί από την ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας και της ζωής μας, υποδέχτηκε ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου το 2018.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Ερμής» με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», της Ομάδας Ακορντεονιστών Σύρου, του μουσικού εργαστηρίου «το τρεχαντηράκι της ελπίδας» και της χορωδίας του Αγίου Νικολάου, που πλαισίωσαν μουσικά τη βραδιά.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μαυρομουστάκης σημείωσε ότι ο νέος χρόνος ξεκίνησε με μια σημαντική προσφορά προς τον Σύλλογο, ένα αυτοκίνητο για το έργο της νοσηλευτικής ομάδας του, από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Επιπλέον, τον τρέχοντα μήνα θα χορηγηθεί στην Κατ’ Οίκον Νοσηλεία ένα χρηματικό ποσό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της, ενώ για έναν περίπου χρόνο, ο Σύλλογος θα ενισχυθεί οικονομικά και από το Σύλλογο Ίδρυμα Νιάρχου.

«Τα μηνιαία έξοδά μας ανέρχονται περίπου σε 5.000 ευρώ, σημαντικό ποσό, το οποίο αγωνιζόμαστε να βρούμε για να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς την τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, απευθύνοντας εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και δωρητές του Συλλόγου, που τον κρατούν ζωντανό και ικανό να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αποστολή του.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά ο Σύλλογος εξυπηρέτησε συνολικά 386 ασθενείς και δώρισε εξοπλισμό (κρεβάτια, αμαξίδια κλπ.) σε 218 άτομα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν τέσσερις συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους προς τον Σύλλογο. Την πίτα ευλόγησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου π. Κωνσταντίνος Κοντός.