Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Πνευματική ζωή σημαίνει πρώτα απ’ όλα ταπείνωση

  • Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2018 - 09:00

Το μήνυμα αυτής της Κυριακής προέρχεται από τον Απόστολο Λουκά και αφορά σε ένα ιστορικό διάλογο μεταξύ του Κυρίου και ενός νεαρού Ιουδαίου.

Ο συγκεκριμένος διάλογος μας αποκαλύπτει ότι η αξιολόγηση της αρετής δε γίνεται με βάση τη θρησκευτικότητά μας, αλλά με βάση πώς βιώνουμε την αγάπη στο Θεό και στον πλησίον.

Μέσα στους αιώνες, ο Ιησούς συναντά τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του. Ο λόγος Του καλεί τον άνθρωπο να πάει κοντά στον Θεό, να καταλάβει ποιος είναι ο προορισμός του πάνω στη γη.

«Δυστυχώς,  λίγοι ανταποκρίνονται σε αυτό, το αναβάλλουν. Γι’ αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρξει κάποια πνευματικότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής», σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Ο νέος που πλησίασε τον Ιησού για να του μιλήσει ήταν πολύ πλούσιος, αλλά και τηρητής του Μωσαϊκού νόμου. Ο ίδιος τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει περισσότερο από αυτό που ξέρει από τον νόμο για να φτάσει στην αιώνια ζωή.

Το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα μας φανερώνει τον ορθό τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε πνευματικά. Πνευματική ζωή σημαίνει πρώτα απ’ όλα ταπείνωση, σημαίνει υπέρβαση του εαυτού μας, του εγώ μας, και ολοκληρωτική αφιέρωση στις προσκλήσεις του Κυρίου μας.