1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης: Συνέντευξη μ ‘έναν συγγραφέα

Μια ευχάριστη «ανάκριση»

Τον συγγραφέα Αντώνη Κρύσιλα συνάντησαν χθες το πρωί στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο δημιουργός του παραμυθιού "Η Γαλάτεια και τα μυρμήγκια", που γνωρίσαμε πρώτα μέσα από την ομώνυμη παράσταση του Θεατρικού Ομίλου «Σουρής» και έπειτα διαβάσαμε από τις Εκδόσεις Πατάκης απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, που συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς τους Ελισάβετ Αποστολίδου και Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου.

Πιτσιρίκια με ανησυχίες

Η «Γαλάτεια» και οι φίλοι τους έστρωσαν το χαλί για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε τη μορφή συνέντευξης. Οι μαθητές θέλησαν να μπουν στο μυαλό του συγγραφέα και να γνωρίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τον δημιουργικό κόσμο του. Μεταξύ άλλων, θέλησαν να μάθουν πότε γεννήθηκε η αγάπη του για τη συγγραφή, ποια ανάγκη τον έσπρωξε προς αυτήν την κατεύθυνση, πόσα βιβλία έχει γράψει και εκδώσει, την πηγή της έμπνευσής του, καθώς και τα μελλοντικά σχέδιά του.

Κατά τη διάρκεια της ευχάριστης αυτής «ανάκρισης», ο κ. Κρύσιλας αποκάλυψε στους μικρούς «δημοσιογράφους» του 1ου Δημοτικού Σχολείου ότι ήρωες της επόμενης ιστορίας που απευθύνεται στο παιδικό κοινό είναι μερικά –πνευματικά ανήσυχα- ποντίκια, τα οποία κατοικούν μέσα σε μια Βιβλιοθήκη και διαβάζουν τη συλλογή της με αποτέλεσμα να υιοθετήσουν τον χαρακτήρα ηρώων από τα αγαπημένα τους έργα.

Μετά το τέλος της κουβέντας, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαρούλα Σκαβάκη στην έκθεση «Χαρτί και Καλαμάρι» που περιλαμβάνει εργαλεία γραφής και γραπτής επικοινωνίας από τη συλλογή του κ. Μιχαήλ Καΐρη. Παιδιά και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τόσο τον κ. Κρύσιλα, όσο και τους υπαλλήλους της δομής για την υπέροχη φιλοξενία και υποσχέθηκαν να επιστρέψουν κάποια στιγμή με νέο συνεντευξιαζόμενο αλλά και περισσότερες ερωτήσεις.