Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στο Λιμενικό ταμείο Σύρου ενόψει των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας

Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

  • Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 - 16:35
  • /   Eνημέρωση: 25 Απρ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Επιστροφή μετά από περίπου 15 χρόνια για την Ναυτική Εβδομάδα, καθώς από τις 16 έως και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Μεγάλος στόχος των διοργανωτών είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την διεξαγωγή μελέτης για τον Φάρο. Ένας φάρος όπως αναλύθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ιστορικής σημασίας και πολύτιμης κληρονομιάς για το νησί. Οι ενέργειες που θα γίνουν θα έχουν στόχο την αποκατάσταση αλλά και την… ανάπτυξη του συγκεκριμένου χώρου, αφού μετά τις απαραίτητες εργασίες ο Φάρος θα μπορεί να φιλοξενεί κόσμο και μέσα από εκεί μπορούν να υπάρξουν και κάποιες θέσεις εργασίας. Αυτό βέβαια είναι το… τελικό σχέδιο, αφού για να συμβεί αυτό θα πρέπει αρχικά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μελέτες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παρουσία του κ. Κοσμά, του Γεώργιου Μηλιού, του Τάκη Παπουτσά (πρόεδρος δρομέων), Βαγγέλη Αλεξανδρή, της κ. Γλυνού Ευαγγελινή (ακαδημαϊκός), εκπροσώπου της Περιφέρειας και του Ναυτικού Ομίλου.

Την αρχή έκανε ο κ. Μηλιός πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητας της εκδήλωσης, αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν οι διοργανωτές τόσο από τους επαγγελματίες, τους φορείς, αλλά και τους συλλόγους. Ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε στον σκοπό της Ναυτικής Εβδομάδας που δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να δοθούν για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του Φάρου. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών μίλησε για την ιστορία της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία όπως τόνισε επιστρέφει μετά από περίπου 15 χρόνια. «Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις, αφού η ιστορία και ο πολιτισμός μας πρέπει επισημαίνεται με κάθε τρόπο. Η Σύρος έχει μεγάλη ιστορία και πρέπει να βάζουμε γερά θεμέλια ώστε να έχουμε πλούσιο μέλλον» Είπε ο κ. Μηλιός.

Στη συνέχεια μίλησαν οι συνδιοργανωτές, τόσο ο πρόεδρος των δρομέων Σύρου όσο και ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Και οι δύο κύριοι στήριξαν τόσο με την παρουσία τους όσο και με τις εκδηλώσεις που θα κάνουν την Ναυτική Εβδομάδα.

Τελευταία μίλησε η Ακαδημαϊκός κ. Γλυνού η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία του νησιού και τη δημιουργία του, καθώς και στον Φάρο. Όπως τόνισε η Σύρος υπήρξε ένα  από τα σημαντικότερα μέρη Ελλάδας, καθώς αναπτύχθηκε το εμπόριο και η ναυτιλία, αλλά και ο Φάρος του νησιού αποτελεί ένα ιδιαίτερο μνημείο για τη Χώρα».