Προώθηση του θεραπευτικού τουρισμού στη Σύρο από την MTS

Η παραπλανητική ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, προκάλεσε την απαξίωση μία ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία αντί να προβληθεί βρέθηκε – ερήμην της – στο στόχαστρο της κριτικής.

Στην τουριστική έκθεση Greek Travel Show, μετείχε, με απόλυτη προχειρότητα, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, εντός του μεγάλου περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε μέσω δελτίο τύπου, το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό, στο οποίο περιχαρής ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, Δ. Σαγκινέτος, πόζαρε σε χώρο εκτός του Δημοτικού περιπτέρου, χωρίς όμως αυτό να διευκρινίζεται, αλλά αντιθέτως από τη σχετική διατύπωση γινόταν αντιληπτό ότι επρόκειτο για το δημοτικό περίπτερο.

Οφείλεται να διευκρινιστεί ότι η εν λόγω φωτογραφία λήφθηκε σε περίπτερο το οποίο βρισκόταν σε άλλο σημείο της έκθεσης από αυτό του περιπτέρου του Δήμου και επρόκειτο για την εκθεσιακή παρουσία του θεραπευτηρίου MTS, το οποίο έλαβε μέρος στην τουριστική έκθεση με σκοπό την προώθηση του θεραπευτικού τουρισμού.

Το περίπτερο αυτό αφορούσε σε μία ιδιωτική πρωτοβουλία, της επιχείρησης MTS, η οποία εδρεύει στον Φοίνικα της Σύρου και με δικά της έξοδα συμμετείχε στη συγκεκριμένη έκθεση, προβάλλοντας τις θεραπευτικές υπηρεσίες που παρέχει και κατ’ επέκταση και την Σύρο ως προορισμό θεραπευτικού τουρισμού.

Όλη η ομάδα του MTS βρισκόταν επί τρεις ημέρες στην έκθεση, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού γι’ αυτή την πρωτοποριακή καινοτομία που προσφέρει, καθώς είναι σημαντικό για έναν ασθενή να λαμβάνει θεραπεία στον ίδιο χώρο με τη διαμονή του, απολαμβάνοντας τη θέα της θάλασσας δεχόμενος υψηλού επιπέδου θεραπείες.

Πλήθος ιατρών και αναγνωρίσιμων ατόμων επισκέφτηκαν το εκθεσιακό περίπτερο, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα αυτό, μεταξύ των οποίων ο ιατρός ορθοπεδικός κ. Σπύρος Δαρμανής, ο νευροχειρουργός κ. Δημήτρης Μαγγιώρος, ο ψυχίατρος κ. Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Γκιγκόντες (από τους πρώτους υποστηριχτές της υδροθεραπείας παχέος εντέρου), όπως επίσης και manager από διεθνή πρακτορεία, καθώς και πλήθος επωνύμων, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την Σύρο και για τον θεραπευτικό τουρισμό.

Επιπρόσθετα, από τον ιδιοκτήτη του θεραπευτικού κέντρου κ. Γιώργο Τεντζεράκη, δόθηκε ομιλία με θέμα: «Ο θεραπευτικός τουρισμός στην Ελλάδα, τα οφέλη και οι σύγχρονες τάσεις».

 

Ετικέτες: