Πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης

Μεγάλα ονόματα στο «6ο Φεστιβάλ Στρογγύλη»

Στο πλοίο που ταξιδεύει για την πιο όμορφη μουσική όαση επιβιβάζονται και φέτος καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Πυξ Λαξ, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου και πολλοί ακόμη ερμηνευτές που ετοιμάζονται να διασχίσουν τις Κυκλάδες για να συμμετέχουν στο κορυφαίο μουσικό γεγονός της Σαντορίνης.

Το «Φεστιβάλ Στρογγύλη» που διοργανώνεται από το Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης και το Δήμο Θήρας επιστρέφει και για πρώτη φορά στα έξι χρόνια παρουσίας του αλλάζει δομή και απλώνεται σε διάρκεια ενός και πλέον μήνα.

Συγκεκριμένα, από τις 2 Αυγούστου 2019 και κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται μία μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο θα κορυφωθεί μ’ ένα τριήμερο στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα «παρελάσουν» αυτό το καλοκαίρι από τον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες, όπως stand up comedy των Λευτέρη Ελευθερίου / Αντώνη Κρόμπα (4/8), «Αρκάς… η ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» (31/8) και «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα» (11/09), καθώς και παραστάσεις, απευθυνόμενες στα παιδιά («Το παιδί που τόλμησε» στις 31/07, «Λάχανα και Χάχανα» στις 8/8 και «Μια τρελή, τρελή ΑΒ με τον άνθρωπο ορχήστρα) στις 22/8.

Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 20.30 και θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μιρέλα Πάχου – Γεωργία Νταγάκη

Με τα χρώματα της Ελλάδας και το άρωμα του Αιγαίου να τις ενώνει, η Γεωργία Νταγάκη και η Μιρέλα Πάχου, δύο ξεχωριστές φωνές, δύο δυναμικές παρουσίες ετοίμασαν μία μουσική παράσταση που χώρεσε τις καταβολές και τις ρίζες τους. Με τα τραγούδια τους, την απίθανη μπάντα τους και φυσικά την λύρα και το ακορντεόν τους, θα ανέβουν στο stage του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, στις 2 Αυγούστου 2019 και θα σκορπίσουν συναισθήματα και αισιοδοξία.

Χαΐνηδες

Στις 9 Αυγούστου, οι Χαΐνηδες υπόσχονται μια μουσική παράσταση όπου «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ' αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης.

Active Member

Μοναδικά συναισθήματα θα ξυπνήσει η συναυλία των Active Member, στις 16 Αυγούστου. Ο B.D.Foxmoor, η Sadahzinia και οι μουσικοί που τους συνοδεύουν on stage βρίσκονται σε απόλυτη σύνδεση μεταξύ τους και στήνουν ένα πολύ δυναμικό project, σε ένα οδοιπορικό σε κομμάτια τους χιλιοτραγουδισμένα, αλλά και κομμάτια που σπάνια έχουν ακουστεί στις συναυλίες τους. Οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια των Active Member.

Χρήστος Θηβαίος

Μία «Βόλτα» στους μύθους και τα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων υπόσχεται στο κοινό της Σαντορίνης, ο Χρήστος Θηβαίος (23/08). Στη γειτονιά αυτή που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας όπως τον Νικόλα Άσιμο, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, την Αρλέτα και την Κατερίνα Γώγου. Στο πρόγραμμα ο Χρήστος Θηβαίος συμπεριλαμβάνει επίσης όσα τραγούδια του έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα. Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια και μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με το κοινό και τους μουσικούς της που τους νιώθει σαν οικογένειά της. Στις 30 Αυγούστου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει αγαπημένα της τραγούδια, αλλά και κομμάτια από τον νέο της δίσκο, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς στη Κιθάρα και το τραγούδι.

Γιώργος Ανδρέου – Ελένη Τσαλιγοπούλου – Κορίνα Λεγάκη

Μουσικές και τραγούδια δικά του, συνθέσεις που έχουν δισκογραφηθεί και άλλες ανέκδοτες ακόμη, καρπός όλες τους της πολύχρονης δημιουργικής του διαδρομής στον χώρο της Ελληνικής μουσικής θα παρουσιάσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 ο Γιώργος Ανδρέου. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Κορίνα Λεγάκη με τραγούδια παλιά και νέα αγαπημένα από το προσωπικό τους ρεπερτόριο και όχι μόνο!

Πυξ Λαξ

Η Σαντορίνη αποτελεί φέτος έναν από τους σταθμούς του πιο μουσικού καλοκαιριού της ιστορίας των Πυξ Λαξ. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας παρέα με ταλαντούχους μουσικούς και φίλους, θα παρουσιάσουν κομμάτια από την τριαντάχρονη πορεία τους για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι, αλλά και νέο υλικό.

Το επόμενο βράσυ, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies έρχονται για να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα. Οι B-movies εδώ και χρόνια στο πλευρό του Παύλου Παυλίδη δε σταματούν ανανεώνονται, να πειραματίζονται και να μας δίνουν πάντα κάτι το διαφορετικό στις εμφανίσεις τους. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, αλλά και άλλα που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το καινούριο τους υλικό. Φυσικά, δεν πρόκειται να λείψει και η αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.