Παρουσίαση του τεύχους 5 του περιοδικού «Συριανά γράμματα»

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2019 - 13:11

Στo πλαίσιo των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων “Σύρος - Πολιτισμός / Culture / 2019” του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Αφιερώματος στα Λαζαρέττα του Eyes Walk Digital Festival στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου 2019 στην Αίθουσα Γιάννη Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου (πρώην «Λέσχη Ελλάς») γίνεται παρουσίαση του τεύχους 5 του περιοδικού «Συριανά γράμματα».

Αυτό το τεύχος αποτελεί αφιέρωμα στο Λοιμοκαθαρτήριο της Σύρου σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή του.

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα δείγματα λοιμοκαθαρτηρίου του ελληνικού χώρου, χτισμένο στα 1839 – 1841, το οποίο ζει στις μέρες μας την απόλυτη εγκατάλειψη. Αυτό το τεύχος των «Συριανών γραμμάτων» θέλει να συμβάλει έτσι ώστε να αντιστραφεί η πορεία καταστροφής του Λοιμοκαθαρτηρίου, να αφυπνιστούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και να γίνει δυνατή η αναστύλωση και διάσωση του σπουδαίου αυτού μνημείου της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Την παρουσίαση κάνουν ο Θωμάς Δρίκος, ο Δημήτρης Βαρθαλίτης και ο Αχιλλέας Δημητρόπουλος, οι οποίοι αποτελούν την Ομάδα Σύνταξης του περιοδικού και έχουν την Επιμέλεια Ύλης.