Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  • Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:34

Κατ' εφαρμογή τον Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση τον ν. 2645/Ί998 «Καθιέρωση της 14ης  Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Α 234), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτίει με συντριβή και τον δέοντα σεβασμό φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας και σας καλεί να παραστείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 60631/23-08-2019 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα 10:00 π.μ.
 

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμκυτάτου Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου - Ανδρου - Κεας - Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β .

Τέλος Προσέλευσης στον Ιερό Ναό 09:50 π.μ.
 

Μετά. το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την Ιατρό Ειρήνη Χαρδαλή, Μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.

Μετά από την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.

Παρακαλούνται, να ρυθμίσουν:
• Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.
• Τα της διάθεσης της Μουσικής, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.
• Τα της Τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλλήλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.