Προτάσεις και αιτήματα του Συμβουλίου της Κοινότητας Ποσειδωνίας για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020

“Θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας δημιουργικά”

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου αναδείχθηκε η Άννα Πρίντεζη (Τέτα)

Την ατζέντα των προτεραιοτήτων για τα γεωγραφικά όρια της Κοινότητας της Ποσειδωνίας έχουν συντάξει η πρόεδρος και τα μέλη του νέου Συμβουλίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Παρουσία αρκετών προσώπων από το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε προ έξι ημερών, η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Ποσειδωνίας, με τη νέα πρόεδρο, Άννα Πρίντεζη (Τέτα) να εύχεται καλή και δημιουργική πορεία, στην κατεύθυνση της δρομολόγησης λύσεων σε θέματα που συνδέονται με την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Αν και η ίδια προέρχεται από την παράταξη του Γιώργου Μαραγκού (Η Σύρος που αξίζουμε), δηλώνει ξεκάθαρα πως επιδιώκει μία συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, η πλευρά της οποίας έχει ευήκοα ώτα, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε κατά την πρώτη συνεδρίαση.

Αξίζει να γνωστοποιηθεί πως, στην πρώτη συνάντηση των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ποσειδωνίας συμμετείχαν από τη Δημοτική Αρχή και την παράταξη του Δημάρχου, Νίκου Λειβαδάρα οι Μηνάς Αληφραγκής, Αγγελική Πρίντεζη, Ανδρέας Γιαλόγλου, Κανδιώ Μαραγκού και Μάρκος Ρούσσος, ενώ από τη μείζονα μειοψηφία η Ρόζα Ξανθάκη και ο Αλέξης Αθανασίου.

Εκτός από την ίδια την Άννα Πρίντεζη, στο τοπικό Συμβούλιο συμμετέχουν ως μέλη οι εξής: Μάρκος Πρίντεζης, Ιωάννης Πρίντεζης, Θηρεσία Πρίντεζη και Γεωργία Πρίντεζη.

Καθημερινότητα και ασφάλεια

Η νέα πρόεδρος κλήθηκε να προβεί σε δηλώσεις για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα. “Είναι η πρώτη φορά που έθεσα υποψηφιότητα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Είναι μεγάλη μου τιμή και θέλω να μπορέσω να ανταπεξέλθω στη δουλειά που απαιτείται για τη δρομολόγηση λύσεων για τα προβλήματα του χωριού μας και της Κοινότητάς μας” ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε θετικό τόνο για τη συνεργασία με όλα τα μέλη της αυτοδιοίκησης στον Δήμο, ανεξαρτήτως παράταξης.

“Βέβαια και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Ήδη το διαπιστώνουμε και το βλέπω κι εγώ από τα μέλη που απαρτίζουν το Συμβούλιο της Κοινότητας. Πιστεύω για το καλό του τόπου μας και του χωριού μας θα πορευθούμε όλοι μαζί για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα” δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τις προτάσεις ενόψει της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος για το επόμενο έτος, διευκρίνισε πως εκτός της μεγάλης λίστας που κατέγραψε η Κοινότητα, θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις σε επόμενη συνεδρίαση.

“Θέσαμε τις προτεραιότητές μας για το τεχνικό πρόγραμμα ενώ θα υπάρξει κι άλλη συνεδρίαση με άλλα σημαντικά θέματα. Σε πρώτο πλάνο θέλουμε εξελίξεις σε θέματα καθημερινότητας για τους πολίτες, όπως για τις μετακινήσεις τους. Έχουμε καταγράψει και πολλές ανάγκες για το οδικό δίκτυο” τόνισε η ίδια, συμπληρώνοντας παρακάτω πως, “τα θέματα επίσης που μας απασχολούν είναι η καθαριότητα και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο κομμάτι των παραλιών ευθύνης της Κοινότητας. “Θέλουμε περισσότερη φροντίδα για τις παραλίες μας. Μιλάμε για τις Αγκαθωπές, του Φετουρή, του Βούλγαρη, για το Κόμητο και για την Αμπέλα. Πρέπει να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι και έχουμε διαπιστώσει προβλήματα στον βασικό δημοτικό εξοπλισμό, όπως στις καμπίνες και στις ομπρέλες”.

Πέραν των ανωτέρω, η κα Πρίντεζη έδωσε έμφαση και στο θέμα των αποκαταστάσεων στο οδικό δίκτυο δεδομένης της εξέλιξης του μεγάλου έργου ύδρευσης.

“Σίγουρα παρακολουθούμε το έργο ύδρευσης και μας ενδιαφέρει η ορθή αποκατάσταση των δρόμων. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έχουμε μέχρι σήμερα πάρα πολλά παράπονα από τον κόσμο. Θέλουμε το έργο και θέλουμε σωστή αποκατάσταση” ανέφερε σχετικά, κλείνοντας στη συνέχεια τις πρώτες δηλώσεις της.

“Θέλω να πορευθούμε δημιουργικά για το χωριό και τις ανάγκες μας και σίγουρα επενδύουμε και στη συνεργασία με τους Συλλόγους, όπως και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ”. Να γνωρίζουν οι δημότες ότι έχουμε ανοικτά “αυτιά” για τις ανάγκες τους και σύντομα θα καθορίσουμε μία ημέρα εντός της εβδομάδας, για να μπορούν να μας επισκέπτονται και να βλέπουμε τα προβλήματα για την περιοχή μας”.

Οι προτάσεις για το νέο έτος

Αναλυτικά η λίστα με τις προτάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Ποσειδωνίας έχει ως εξής: 1. Ασφαλτόστρωση οδού Παναγίας Ντελαγκράτσια προς Καθολικό Κοιμητήριο και ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης, 2. Ασφαλτόστρωση των οδών Αγίου Πέτρου και Δον Λουκά Φρέρη, που οδηγούν προς την Καθολική Εκκλησία «Άγιος Πέτρος», 3. Αποκατάσταση δρόμου στην περιοχή Τούρλος από την οικία Γεωργίου Ρούσσου μέχρι την οικία Γιαννούλη Πρίντεζη (μήκος 105 μ., θα χορηγηθεί πέτρα για το κτίσιμο του τοιχίου καθώς και η διάνοιξη του θεμελίου), 4. Αποκατάσταση της ανώνυμης δημοτικής οδού προς τις οικίες Δουράτσου-Χρυσαφίδη στον Αγιο Πέτρο, 5. Αποκατάσταση-βελτίωση δρόμου στην περιοχή Στεαστό από διασταύρωση προς Τούρλο μέχρι και το Δημόσιο πηγαδάκι (καθίζηση 40 μ. και μεγάλες λακκούβες), 6. Σκυροδέτηση τμήματος του δρόμου στην περιοχή Λιάπηδες από ενοικιαζόμενα Γουΐλις προς το κατάστημα Άσωτος Υιός, σε μήκος 150 μ, 7. Διαπλάτυνση δρόμου στη διασταύρωση των οδών Αρχιμήδη και Αμαλίας στην περιοχή «Κουκουφάς» και αποκατάσταση δρόμου περίπου 150 μέτρων από τη διασταύρωση έως τον κεντρικό δρόμο Ποσειδωνίας-Μέγα Γιαλού. 8. Μελέτη για τη διαπλάτυνση του δρόμου κατά μήκος της παραλίας Βούλγαρη. 9. Αποκατάσταση δημοτικής οδού Αθηνάς 40 μ στην Κονιζοπή, 10. Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς εκκλησάκι Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Μέγα Γιαλό και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή (αριθ. απόφασης συμβουλίου 7/2014). 11. Τσιμεντόστρωση οδού στα Άδειατα (αίτηση Αλίκης Παππά) το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. (έγγραφο 31182/23.12.2014 Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών). 12. Ασφαλτόστρωση οδού Αρτέμιδος στα Αδειατα, 13. Αποκατάσταση δρόμου στα Ασπρα Σπίτια κατηφόρα μετά Βλάχου, 14. Αποκατάσταση δρόμου μπροστά από οικία Μαρίας Παπαμιχαήλ (περιοχή Αγρέλι). 15. Τοποθέτηση σχάρας ομβρίων υδάτων στο Λημνί (αίτηση Ζαννή Μαραγκού). 16. Αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης στο τελείωμα της παραλίας Φετουρή. 17. Τσιμεντόστρωση ανώνυμης δημοτικής οδού στα Αδειατα από οικία Μιχαήλ Ρούσσου μέχρι τα όρια με την Τ.Κ.Φοίνικα, 18. Ασφαλτόστρωση δρόμου (οδός Ομήρου), από ενοικιαζόμενα «Sebastian» μέχρι ενοικιαζόμενα «Regina», 19. Αποκατάσταση δημοτικής οδού στο Λιμνί, 20. Αποκατάσταση δημοτικού δρόμου (Αρτέμιδος) στην περιοχή ΄Αδειατα πλησίον οικίας Σεβαστιανού Ρούσσου. 21. Σκυροδέτηση παρόδου οδού στην περιοχή Λιμνί, 22. Βελτίωση οδού στην περιοχή Κουκουφάς, 23. Κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης στο δρόμο από Αδειατα προς το φωτοβολταϊκό πάρκο, 24. Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αραγιάννη και Ιωάννη και Λουκίας Ρούσσου και 25. Αποκατάσταση δρόμου Αμπέλας.