Πρωτοβουλία του Δήμου Τήνου για την αύξηση της ασφάλειας σε δρόμους κοντά σε σχολικές μονάδες

Τρισδιάστατες διαβάσεις στην Τήνο

Όλη η Ελλάδα “μιλά” για την Τήνο και την πρωτοβουλία του Δήμου να δημιουργήσει τρισδιάστατη διάβαση πεζών, έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.

Τις εργασίες διαμόρφωσης της 3D διάβασης απαθανάτισε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, με αποτέλεσμα η Τήνος να γίνει “πρωτοσέλιδο” σε αρκετά μεγάλα ΜΜΕ.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη”, η πρώτη αυτή τρισδιάστατη διάβαση δημιουργήθηκε πιλοτικά, ενώ αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

«Κάναμε την πρώτη διάβαση πιλοτικά έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου και σκέψη μας είναι να επεκτείνουμε το έργο, με τέτοιου τύπου διαβάσεις έξω από κάθε σχολείο, για την προστασία των παιδιών μας, σε συνεργασία πάντα με τους σχολικούς μας τροχονόμους», δήλωσε ο κ. Σιώτος.

Οι τρισδιάστατες διαβάσεις αποτελούν νέα και καινοτόμα ιδέα που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε πολλές μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, όπως επίσης και κάποιες περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για διαγραμμίσεις της ασφάλτου που αποκτούν και μία τρίτη διάσταση και αντί για επίπεδες μοιάζουν στους οδηγούς με μακρόστενα μπλοκ από συμπαγές υλικό, που ρίχνουν τη σκιά τους στην άσφαλτο. Πρόκειται βεβαίως για ένα οπτικό τρικ, χάρη στο οποίο όμως μειώνουν αμέσως ταχύτητα οι οδηγοί, που πλησιάζουν τέτοιες διαβάσεις πεζών, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης πάνω στα εικονικά τρισδιάστατα εμπόδια.

Οι διαβάσεις αυτές κατασκευάζονται με την χρήση ψυχροπλαστικών ή θερμοπλαστικών υλικών.

Ο συνδυασμός χρωμάτων δίνει την εντύπωση 3ης διάστασης με αποτέλεσμα οι οδηγοί να προσεγγίζουν με προσοχή τις διαβάσεις αυξάνοντας κατά πολύ την ασφάλεια των πεζών, δίνοντας μία έξυπνη και διασκεδαστική λύση κυρίως σε δρόμους όπου υπάρχουν σχολεία, πάρκα και γενικά μεγάλος αριθμός πεζών και κυρίως παιδιών.

Ετικέτες: