Συγκέντρωση γάλακτος εβαπορέ και βρεφικών γαλάτων για τους πρόσφυγες στη Σάμο

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου στολίζει ένα Δέντρο Αλληλεγγύης

  • Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:15

Με πρωτοβουλία των περιβαλλοντικών ομάδων του, το 1ο Γυμνάσιο Σύρου στολίζει φέτος ένα δέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί φέρνουν γάλατα εβαπορέ για παιδιά ή βρεφικά γάλατα και στολίζουν αυτό το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο αίθριο του σχολείου, προσπαθώντας να το ψηλώσουν όσο περισσότερο μπορούν.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου τα γάλατα θα μεταφερθούν στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης, οποία συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων είναι απαραίτητη και πολύτιμη. «Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη», σημειώνει το 1ο Γυμνάσιο Σύρου.

Εκτός από γάλατα και κρέμες, οι πολίτες του νησιού έχουν επίσης την ευκαιρία να προσφέρουν έως και σήμερα (10:00-13:00) φρουτόκρεμες, μπισκοτόκρεμες και ρυζάλευρο, μπιμπερό και αποστειρωτές, κρέμες για σύγκαμα, κουταλάκια για μωρά, νάρθηκες στερέωσης ορών για παιδιά, αεροθαλάμους με βαλβίδα, πάνες, μωρομάντηλα, χειμερινά ρούχα για νεογέννητα, χειμερινά αντρικά παπούτσια και μπουφάν, κουβερλί, σεντόνια και πετσέτες μπάνιου, αφρόλουτρα, σαπούνια και σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χτένες, ξυραφάκια και σερβιέτες.