Μπαλκόνι που κινδυνεύει να αποκολληθεί από κτίριο της οδού Χίου

Ανυπαρξία προειδοποίησης κινδύνου κατάρρευσης

Αυξημένα αντανακλαστικά πρέπει να έχουν οι πολίτες της Σύρου και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμούπολης που μετακινούνται καθημερινά από δρόμους που υπάρχουν επικίνδυνα και παλαιά ακίνητα, αφού ο βαθμός κατάρρευσης τμημάτων των επιχρισμάτων τους, ή και των μπαλκονιών τους είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ορατός.

Ένα ακόμη σχετικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση κτιρίου επί της οδού Χίου, πλησίον της πλατείας Μιαούλη και στην προβολή του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, στο οποίο υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του μπαλκονιού του.

Συγκεκριμένα, αν και είχε τοποθετηθεί προειδοποιητική – απαγορευτική κορδέλα κάθετα στην πρόσοψη του γωνιακού κτιρίου για να προσέχουν οι πεζοί και οι οδηγοί, σήμερα, αυτή, έχει απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα πολίτες να μετακινούνται από το πεζοδρόμιο επάνω από το οποίο βρίσκεται το επικίνδυνο μπαλκόνι.

Προκειμένου να μην προκληθεί ατύχημα σε περίπτωση αποκόλλησης τμήματός του, επιβάλλεται οι πεζοί να μην διέρχονται από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, αλλά και οι αρμόδιοι να τοποθετήσουν νέα κορδέλα στο ακίνητο.