Πτώση μπαλκονιού από ερείπιο κοντά στην οδό Φαίδωνος Κουκουλέ όπισθεν Νοσοκομείου Σύρου

Ένα ακόμη ερείπιο που κατέρρευσε

Με αμείωτο ρυθμό χάνεται δυστυχώς ο κτιριακός πλούτος της Σύρου στην Ερμούπολη και τις ευρύτερες περιοχές αυτής, με ένα ακόμη περιστατικό κατάρρευσης τμήματος παλαιού νεοκλασικού ακινήτου να καταγράφηκε προ ημερών, όπισθεν του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία παλαιά κατοικία πλησίον της συνοικίας της Νεάπολης, από την οποία είχαν απομείνει μόνον οι τοίχοι της και ένα μπαλκόνι, το οποίο αποτελεί σήμερα παρελθόν. Η πτώση του, εξωτερικά του ερειπίου, καθώς και ο κίνδυνος κατάρρευσης κι άλλων τμημάτων της πρώην κατοικίας, θορύβησαν τους περίοικους, καθώς από τη μικρή οδό που βρίσκεται το κτίριο, περνά καθημερινά αρκετός κόσμος.

Η τοποθέτηση μίας απαγορευτικής κορδέλας στο σημείο, μπορεί να προειδοποιεί τους πεζούς για τον κίνδυνο που παραμένει στο ύψος ακριβώς του τμήματος που έπεσε το μπαλκόνι, ωστόσο, η διέλευση πολιτών από τον μικρό δρόμο, όπως και από την οδό Φαίδωνος Κουκουλέ, απαιτεί ιδιαιτέρως αυξημένα αντανακλαστικά.

Η κατάσταση του κτιρίου είναι κάκιστη κι ως εκ τούτου, οι διερχόμενοι πολίτες και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής χρήσιμο είναι να επιλέγουν για τη μετακίνησή τους, εναλλακτική διαδρομή.

 

 

 

Ετικέτες: