Υπεγράφη το μισθωτήριο συμβόλαιο για το κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη

Έπεσαν οι υπογραφές και ξεκινούν άμεσα οι πρώτες εργασίες στο κληροδότημα

Πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουίτες πολυτελείας στο κέντρο της Ερμούπολης

Με γεγονότα που εμπνέουν αισιοδοξία για τη Σύρο και το μέλλον της ξεκίνησε το έτος 2020, καθώς σήμερα υπεγράφη το μισθωτήριο συμβόλαιο για το κληροδότημα της Άννης Κουτσοδόντη ώστε να προχωρήσει η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμούπολη.

Στη Σύρο μετέβη ο κ. Χάρης Αλεξανδράτος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μισθώτριας Εταιρείας "Κυκλαδικόν" που θα υλοποιήσει το μεγάλο έργο της αναπαλαίωσης του ακινήτου πλησίον της πλατείας Μιαούλη, αλλά και της διαμόρφωσης 14 σουιτών πολυτελείας σε αυτό (42τμ η κάθε μία), "χαρίζοντας" στο νησί και την πόλη ουσιαστικά ένα νέο πεντάστερο ξενοδοχείο με επιπλέον υψηλές παροχές όπως ενδεικτικά spa, εστιατόριο, καφετέρια. 

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αγαίου στη Σύρο, από μέρους του και από τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη, φιλοδοξία είναι η λειτουργία της τουριστικής επένδυσης 12 μήνες τον χρόνο.

Ήδη, η εκμισθώτρια εταιρεία έχει λάβει θετικές εγκρίσεις και άδειες από το Υπ. Πολιτισμού και οι πρώτες εργασίες στο ιστορικό ακίνητο ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα και θα αφορούν σε απομάκρυνση μπαζών και καθαριότητα του χώρου, ενώ μετά θα ακολουθήσει η στατική ενίσχυση.  

Ο κ. Αλεξανδράτος δήλωσε πως η εταιρεία έχει ετοιμότητα, ώστε σε διάστημα 8 μηνών από την οριστική άδεια του Υπ. Πολιτισμού, να έχει ολοκληρώσει την επένδυση ύψους 3,8 εκ. ευρώ. 

Πριν από την υπογραφή του συμβολαίου με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, ο επενδυτής δήλωσε εντυπωσιασμένος με το νησί και το συγκεκριμένο ακίνητο, γνωστοποιώντας πως το όμορφο αυτό δυναμικό ξεκίνημα πυροδοτήθηκε όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το κληροδότημα πέρυσι το Πάσχα, οπότε και ήρθε στη Σύρο για διακοπές. O ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύνολο των ανθρώπων που αγκάλιασαν τη βούλησή του γι αυτήν την επένδυση. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.