Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Ο Ιησούς, φως για όλους”

  • Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020 - 09:04

Την ευαγγελική περικοπή για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου αναλύει σήμερα στην εκπομπή “Ο Λόγος του Κυρίου”, ο π. Γιάννης Μαραγκός, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης της Καθολικής Εκκλησίας με τους νέους, αλλά και με κάθε πιστό. 

“Σήμερα γιορτάζουμε την παρουσίαση του Κυρίου στο ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Ιησούς προσφέρεται στον ναό όπως όριζε ο νόμος του Μωυσή για κάθε πρωτότοκο αγόρι της οικογένειας. Ένα αμοιβαίο δώρο. Ο Θεός χάρισε στον γιο τους γονείς και εκείνοι μην έχοντας τίποτα καλύτερο για να του δείξουν την ευγνωμοσύνη τους, του τον προσφέρουν και πάλι σε εκείνον ως δώρο. Ας ακούσουμε το “επεισόδιο” που ο ευαγγελιστής Λουκάς μας περιγράφει.

“Όταν συμπληρώθηκαν οι μέρες του καθαρισμού των, σύμφωνα με τον νόμο του Μωυσή έφεραν τον Ιησού στα Ιεροσόλυμα για να τον προσφέρουν στον Κύριο, όπως γράφει ο νόμος του Κυρίου. Κάθε πρωτότοκο αγόρι θα ονομάζεται αφιερωμένο στον Κύριο και θα προσφέρουν θυσία σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος του Κυρίου, ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο νεοσσούς περιστεριών. Στα Ιεροσόλυμα ζούσε ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Συμεών. Αυτός ο άνθρωπος ήταν δίκαιος και ευλαβής και περίμενε την παρηγοριά του Ισραήλ ενώ το Άγιο Πνεύμα ήταν πάνω του. (...)”.