“Λουκέτο” στις επιχειρήσεις εστίασης στη Σύρο, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της κυβέρνησης

Πλήρης συμμόρφωση για τη μη διασπορά του κορωνοϊού

Με τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού έχει συμμορφωθεί πλήρως η κοινότητα των επιχειρηματιών εστίασης στη Σύρο, έχοντας βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις της από το πρωί της Κυριακής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του Λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε - κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων -, το κλείσιμο των καφέ – μπαρ και γενικότερα των επιχειρήσεων εστίασης εκτός delivery και take away, πανελλαδικά, προκειμένου ο κόσμος να παραμένει στις οικίες του, εξαιτίας της πανδημίας.

Στην ίδια κατεύθυνση βαδίζει απαραιτήτως και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, με τους επιχειρηματίες εστίασης να αποδεικνύουν την υπευθυνότητα που τους διακρίνει σε κρίσιμες ώρες για τη δημόσια υγεία. Όπως διαπιστώνει ο κάθε αναγνώστης στο φωτογραφικό υλικό της εφημερίδας, οι επιχειρηματίες έχουν κλείσει τα καφέ – μπαρ και τα εστιατόρια που διατηρούν, έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει ή και απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο νησί, η εικόνα της παραλιακής ζώνης της Ερμούπολης, στην οποία διαπιστώνεται το μεγάλο “λουκέτο”.

Πρέπει να σημειωθεί πως στα χωριά και γενικότερα στην περιφέρεια της Σύρου, τηρούνται τα ίδια μέτρα, ενώ ο κόσμος οφείλει να μη συγκεντρώνεται ούτε στις παραλίες.