Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα

  • Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2020 - 18:31

21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανεβάζουν τον συνολικό στα 352 κρούσματα, εκ των οποίων τα 51 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

65 ασθενείς νοσηλεύονται και από αυτούς οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομείω της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Από το σύνολο των νοσηλευθέντων, 51% είναι άνδρες. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα 4.320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Παγκοσμίως η διασπορά του νέου κορoνοϊού συνεχίζεται. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον ξεπεράσει τις 175.000 και οι θάνατοι είναι περίπου 6.700.

Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Oλόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών από το νέο κορονοϊό, όπως και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» που ήδη λειτούργησε σήμερα. Και μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19.

Ακόμη, κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Attica στην Ελευσίνα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τη νέο νόσο.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων φέρει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης του κέντρου.