Οι νέοι της Μυκόνου σκέφτονται θετικά και περνούν τον χρόνο τους δημιουργικά

Ζωγράφισε τον παράδεισο και… μπες μέσα

  • Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020 - 06:28

Το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου στηρίζει το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» και γίνεται αρωγός της δημιουργικής απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί τα παιδιά και τους νέους της Μυκόνου ηλικίας από 5 έως 18 ετών να στείλουν μέσω της ζωγραφικής τους το δικό τους μήνυμα για τη φύση και το περιβάλλον, την υγεία, τον άνθρωπο, το νησί, τον πλανήτη ή ό,τι άλλο επιθυμούν.

Το θέμα είναι ελεύθερο, ωστόσο τα έργα που θα σταλούν πρέπει να έχουν τίτλο που να προσδιορίζει το μήνυμα που επιθυμούν να μεταφέρουν. Για την ζωγραφική θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί χαρτί μεγέθους Α3 ή Α4.

Οι ζωγραφιές των παιδιών θα παρουσιαστούν σε αφίσες και δράσεις του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, ενώ εφόσον υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής.

Η αποστολή θα γίνεται ηλεκτρονικά με καθαρή και φωτεινή φωτογραφία υψηλής ανάλυσης στην διεύθυνση culture@mykonos.gr, κρατώντας τα πρωτότυπα τα οποία θα παραδοθούν μετά την εκπνοή των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, σε χώρο που θα ανακοινωθεί μέσω της σελίδας Μύκονος Πολιτισμός, Αθλητισμός, Νέα Γενιά.

Οι πρώτες ζωγραφιές έχουν ήδη φτάσει, ωστόσο η δημιουργική δράση του Δήμου Μυκόνου για όλα τα παιδιά συνεχίζεται.

“«Έχεις τα πινέλα έχεις και τα χρώματα ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» λέει ο μεγάλος μας Νίκος Καζαντζάκης. Έτσι κι εμείς περιμένουμε τις δικές σας συνθέσεις με πινέλα, ξυλομπογιές, κ.α. οι οποίες θα μετατραπούν σε αφίσες και προγράμματα μελλοντικών μας δράσεων”, σημειώνει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Ελένη Κοντιζά.

Απαραίτητα στοιχεία κατά την αποστολή: Ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής Τετάρτη 1 Απριλίου 2020.

Ετικέτες: