Στη Νιό μας, δεν μένει Μόνος Κανείς

  • Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020 - 06:15

Ο Δήμος Ιητών, με αίσθημα ευθύνης σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη για όλους μας συγκυρία, ανακοινώνει ότι από τη σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, ξεκινά τη λειτουργία του νέου πρωτοποριακού προγράμματος του «Μόνος Κανείς».

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή άμεσης βοήθειας σε όλες τις Νιώτισσες και τους Νιώτες που έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορούν να βγουν αυτές τις μέρες από το σπίτι τους. Η προσφορά υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, στο μέτρο του δυνατού, σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται στήριξη. Από σήμερα, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται από άνθρωπο του Δήμου μας που θα τους επισκέπτεται σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι υπηρεσίες του Δήμου μας καταγράφουν τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μεριμνούν, κατά περίπτωση, για:

α) εξυπηρέτηση σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε όσους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν

β) διεκπεραίωση επειγόντων αιτημάτων για παραλαβή αιτήσεων και παράδοση των πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ,

γ) κάθε άλλη εργασία συναφή με την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19,

δ) παράλληλα, ο Δήμος μας θα συνδράμει τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

Για τον σκοπό αυτό, στον Δήμο μας θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2286360413, καθημερινά και τουλάχιστον κατά τις ώρες 08:00-15:00 (υπεύθυνη: κα Παρασκευή Καρρά) για την καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των συμπολιτών μας.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του προγράμματος, προσελήφθη στον Δήμο μας νέα συνεργάτης, την οποία και καλωσορίζουμε.

Το πρόγραμμα «Μόνος Κανείς» δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την καθοριστική συμβολή της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς, η οποία μας παραχώρησε ένα όχημα για όσο καιρό διαρκεί το πρόβλημα με τον COVID-19, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης των στελεχών του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το αυτοκίνητο παραχωρείται δωρεάν και αποτελεί προσφορά της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε σχετικά:

«Όταν λέμε ότι ο Δήμος αυτές τις δύσκολες μέρες είναι δίπλα στον πολίτη, το εννοούμε. Δεν είναι απλώς ωραία λόγια. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα Μόνος Κανείς, το οποίο δείχνει ότι είμαστε και εμπράκτως δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδίως όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ευχαριστώ όλους όσους η προσφορά και η εργασία τους επιτρέπει στο πρόγραμμα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε με πράξεις ότι στην πιο δύσκολη περίοδο ο Δήμος μας φτιάχνει ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια δυνατά, συνεχίζουμε όλοι μαζί. Και η υπόσχεση που δίνουμε είναι ότι στα δύσκολα στη Νιό μας δεν θα μείνει Μόνος Κανείς».

 

Ετικέτες: