Στην Ίο μόνος κανείς-Δίκτυο αλληλεγγύης για όλους

  • Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2020 - 10:32

Μήνυμα του Δημάρχου Ιητών, Γκίκα Γκίκα

“Νιώτισσες και Νιώτες,

Όπως γνωρίζετε, από τις 6 Απριλίου έχει αρχίσει να λειτουργεί στον Δήμο μας το πρόγραμμα «ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ». Σκοπός του είναι η παροχή βοήθειας και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Σήμερα πλέον, περνώντας στη δύσκολη επόμενη φάση της κρίσης, ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό δοκιμαζόμενων νοικοκυριών, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Ανακοινώνουμε, λοιπόν, τη διεύρυνση του προγράμματος και σε άλλα πεδία προσφοράς, με τη δημιουργία του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως το γεγονός ότι, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, υπάρχουν οικογένειες και συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και για την αγορά προϊόντων διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη καθημερινών αναγκών τους.

Τηρώντας λοιπόν την υπόσχεσή μας πως ο Δήμος Ιητών δεν θα επιτρέψει να μείνει ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Βέβαια, το κλειδί για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι η συμμετοχή και συνεισφορά όλων, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνδρομή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ είναι η άμεση επικοινωνία με τον Δήμο όσων πραγματικά βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, στο τηλέφωνο 2286360419 (υπεύθυνη Ελευθερία Καρρά) ή στο email d.iiton@kep.gov.gr για την καταγραφή των στοιχείων και των αναγκών τους. Από την πλευρά του Δήμου μας, τονίζουμε ότι ο χειρισμός της κάθε περίπτωσης θα γίνεται ξεχωριστά και με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, ενώ η εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων των συμπολιτών μας είναι αυτονόητη.

Στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό και στο ίδιο email μπορούν να δηλώσουν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη κοινή προσπάθεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ή να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες πως μπορούν να βοηθήσουν .

Φίλες και φίλοι,

Χρέος όλων μας –των υπηρεσιών, αλλά και τους καθενός και της καθεμίας από εμάς προσωπικά- είναι να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Κανείς δεν επέλεξε να βρεθεί σε δυσχερή θέση, όλοι μας όμως μπορούμε να επιλέξουμε να συμπαρασταθούμε σε όσους μας χρειάζονται”.

Ετικέτες: