Διάκριση μαθητών από τη Σαντορίνη και τη Σύρο στον Παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Είμαι...Πώς βλέπω τον εαυτό μου»

Οι Κυκλάδες και πάλι «ζωγράφισαν»

Ένθερμη, εντυπωσιακή και φυσικά καρποφόρα υπήρξε για μία ακόμη φορά η συμμετοχή των μικρών καλλιτεχνών των Κυκλάδων στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μετά την τεράστια επιτυχία του προηγούμενου διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο προσκάλεσε, αυτή τη φορά, παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να δημιουργήσουν, αντλώντας έμπνευση από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος - Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός.

Η Σαντορίνη παράγει και πολιτισμό

Στο διαγωνισμό με θέμα «ΕΙΜΑΙ...Πώς βλέπω τον εαυτό μου» έλαβαν συνολικά μέρος 26.500 έργα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Μιχάλης Γιαννακόπουλος που φοιτά στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πύργου/Μεγαλοχωρίου είναι ένας εκ των 36 νικητών του διαγωνισμού. Ο επτάχρονος Μιχάλης, μαθητής της "Art Team Of Santorini" απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, αποδεικνύοντας με τη διάκρισή του τα σημαντικά βήματα της Σαντορίνης στην εικαστική παιδεία, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την παραγωγή πολιτισμού στο Κυκλαδίτικο νησί.

Υπενθυμίζεται δε, ότι πριν από έναν χρόνο η μικρή Άννα Αντωνιάδη, μαθήτρια των εικαστικών εργαστήριων της ART.T.O.S. κέρδισε το βραβείο Kanagawa στην παιδική Μπιενάλε της Ιαπωνίας.

Εκτός από τον Μιχάλη Γιαννακόπουλο, στον φετινό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διακρίθηκαν και τα έργα άλλων δύο μαθητών της ART.T.O.S., του Δημήτρη Κατσίπη και της Εύας Τούλη (5 ετών).

Τα παιδικά εργαστήρια της ART.T.O.S (art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και με τη καθοδήγηση - επιμέλεια των εικαστικών Χρήστο cesario Αντωνιάδη και Γωγω Τρυψιανη συμμετείχαν στο διαγωνισμό με 98 παιδιά από 4 έως 15 χρονών, που εμπνεύστηκαν από τον καθρέφτη και είχαν την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους δημιουργικά, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από αυτόν.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια και την ανάδειξη της Σαντορίνης. Το νησί της Σαντορίνης παράγει ΚΑΙ πολιτισμό λοιπόν και αυτό φαίνεται από τη νέα γενιά, που με τόση αγάπη, χαρά και φαντασία, δημιουργεί και ονειρεύεται» σημειώνουν οι υπεύθυνοι της κοιν.σ.επ.

Το «παρών» έδωσαν και τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους 132 διακριθέντες του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής βρίσκονται επίσης ο Γιάννης Πρίντεζης, μαθητής της Δ’ Δημοτικού και η Φλώρα Σαλάχα, μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης από τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου.

Η έκθεση του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής αλλάζει. Για πρώτη φορά όλα τα έργα των παιδιών διαθέσιμα online από τις 18 Μαΐου. Οι επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους έργα, να δουν τους νικητές και να λάβουν μέρος σε διάφορες δράσεις.