«Η ΡΟΔΙΑΚΗ»

Χωρίς νευρολόγο το νοσοκομείο της Ρόδου

  • Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2020 - 06:30

Χωρίς νευρολόγο παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο της Ρόδου, όπως καταγγέλλουν συμπατριώτες μας, με αποτέλεσμα να πρέπει να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» μητέρα παιδιού το οποίο ανήκει στα άτομα με ειδικές ανάγκες, είχε κλείσει ραντεβού για τη συγκεκριμένη ειδικότητα γιατρού πριν από ένα μήνα, όμως πηγαίνοντας χθες στο νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι η αρμόδια γιατρός που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, δεν έχει επιστρέψει και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει στη θέση της.

Για να μπορέσει όμως να εξυπηρετηθεί της συνέστησαν είτε να απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό, είτε να περιμένει για άλλες δύο εβδομάδες όταν θα έρθει από την Αθήνα επίσης ιδιώτης γιατρός που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους επιθυμούν.

Όπως δήλωσε η συμπατριώτισσά μας, και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να πληρώσει τον ιδιώτη γιατρό, κάτι που θεωρεί απαράδεκτο για ένα δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο, θα έπρεπε όλο αυτό το διάστημα που παραμένει κενή η θέση του νευρολόγου να είχε φροντίσει να την αναπληρώσει.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι ανθρώπινο και λογικό να ζητά κάποιος αναρρωτική άδεια από την εργασία του, όμως δεν μπορούν να μένουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν τις εισφορές τους και να οδηγούνται σε ιδιώτες γιατρούς για να πληρώσουν έξτρα χρήματα για το αυτονόητο, οι οποίοι κάποιες φορές δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις παθήσεις.

Μάλιστα στη δική της περίπτωση, το παιδί της χρειάζεται τη γνωμάτευση του γιατρού ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε θεραπεία. Από την άλλη, όπως δήλωσε αγανακτισμένη, δε σκέφτηκε κανείς από το νοσοκομείο να την ειδοποιήσει ότι το ραντεβού δεν θα πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να πάει άδικα και να ταλαιπωρηθεί χωρίς να δει γιατρό.

Ετικέτες: