“Η ΓΝΩΜΗ ΘΡΑΚΗΣ”

Νυμφαία: Με ουρές Βουλγάρων και Ρουμάνων το “άνοιγμα” των συνόρων

Στα 75 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Βουλγαρία, σχεδόν 22.000 κρούσματα μετρά η Ρουμανία από την αρχή της πανδημίας
  • Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2020 - 06:31

Έπειτα από τρεις μήνες απομόνωσης, οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν σταδιακά από σήμερα τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια μετά την υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού στην ήπειρο.

Έτσι και η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο Βουλγάρων και Ρουμάνων, η οποία –σε επίπεδο νομού Ροδόπης- γίνεται από το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα – Νυμφαία. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, αρκετοί είναι οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι που θέλησαν να περάσουν μέσω Νυμφαίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χρόνου», η είσοδος των Βουλγάρων επιτρεπόταν από το πρωί, ενώ η είσοδος των Ρουμάνων από τις 12:00 και μετά.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που διακινούνται στα social media από Βουλγάρους, η ουρά τις πρωινές ώρες ήταν μερικών χιλιομέτρων, άρα χρειάστηκε υπομονή απ’ όσους θέλησαν να μπουν στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Κρατικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας, τα νέα κρούσματα για τις 14/6 στη Βουλγαρία ήταν 75 με 1.975 τεστ PCR. Ο συνολικός αριθμός των διαπιστωμένων κρουσμάτων είναι 3.266. Σύμφωνα με στοιχεία της Ενιαίας Ενημερωτικής Πύλης της Βουλγαρίας, τα ενεργά κρούσματα τώρα είναι 1.371. Οι θεραπευμένοι είναι 1.723, εκ των οποίων 7 για το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Σε νοσοκομεία βρίσκονται 247 άτομα, 16 εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι θάνατοι μέχρι τώρα είναι 172 και για το περασμένο εικοσιτετράωρο δεν υπάρχουν ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους.